Faceți căutări pe acest blog

luni, 19 ianuarie 2015

„Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica ...

   ... ori să nu se revizuiască, primesc!
   Dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele esenţiale!”


   Așadar, nenea Iancu nu revine, ci rămâne în actualitate: totul se schimbă dar rămâne imuabil!
   Ministrul care ar trebui pus pe drumuri, ne vorbește în licențe licențioase, crezând domnia sa că „idee creață” face parte din fondul de aur al limbii române culte, tocmai despre ceea ce se pare că știe mai puțin, adică despre drumuri! Ne spune deci domnul Rus, cum că autostrada de pe Valea Prahovei este necesară bucureștenilor (!?!?!), de parcă respectivul drum nu este folosit decât pentru a merge la mult prea scumpele sporturi de iarnă și, că nu ar fi necesar pentru transportatori! Îi atragem atenția clujeanului pseudodizident, că bate câmpii pe care nu reușește să construiască nici un metru de șosea, pentru că orice drum civilizat și corect întreținut, aduce bani la buget, nu consumă: sau, poate trebuiește adus la drumuri domnul năstase adrian, să ni-i bage din nou pe gât pe unii gen Bechtel!

   Apoi, observăm că relele obiceiuri nu pier: de ce este nevoie să-și facă tot felul de declarații - eventual semnate - conducătorii noștri?
   Constituția nu le mai ajunge?
   Dacă nu, să o rupă foaie cu foaie și să scrie pe ea!

   Dar, ce este cu adevărat interesant și neschimbat, este frica primului ministru de a rămâne ... de a rămâne ... înțelegeți dumneavoastră ... este teama de sindromul socrului!
   Drept care, se duce la vânătoare dar nu merge la vânătoare și, rămâne cu „măi Liviu” să pună țara și partidul la cale: așa că, în timp ce acoliții celor doi își exersau datul la țintă în vederea viitoarelor sindrofii prietenești cu iubiții colegi de partid, ei, cei doi corifei ai politicii naționale, aranjau cum să facă schimbarea în așa fel încât să nu se modifice nimic!
   Și au găsit soluția!
   Cu toate că victoraș a avut un comportament și un rezultat execrabil în alegerile prezidențiale, mergând pe principiul „nu avem altul mai bun”, mai sacrifică niscai tovarăși și tovarășe de partid, mai fac puțin frumos, mai promit sau mai amenință ceva șefi de filiale și ... și congresul pe care mulți l-au dorit imediat, atunci, în noiembrie, amânat din motive organizatorice în primăvară, urmează a se ține în ... 2017 - EVENTUAL!

   Ω

   Așadar ... ce s-a schimbat?
   Nimic!
   Să vedem dacă primarul de provincie va putea face altceva decât primarul de București: dar nu credem!
   Speranța, rămâne tot în justiție, singura care nu a aflat că victoraș cel poznaș rămâne la guvernaș ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu