Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 iulie 2016

Eu ce să mai cred?

   În Regatul Unit, votul legat de ieșirea sau rămânerea în UE naște monștri: ascultând chemarea la arme a unui demagog cu nume de garaj, latenții huligani rămași fără obiectul muncii - rași în cap sau nu - și-au spus că este cazul să demonstreze fără echivoc că Britania este a britanicilor! Este adevărat că de la Hitler încoace nu le-a mai disputat-o nimeni cu adevărat, dar ei tot au ținut să ne fie clar! Și, cum ar fi putut face asta mai bine decât agresând cetățeni fără apărare ... Fie că au fost polonezi, fie că au fost excolonizați, fie că doar au semănat (!?!?!) ci niște nebritanici, mai mulți au avut de-a face cu vitejii de la colțul străzii, viteji amintind mult prea tare de unii băieți îmbrăcați în cămăși brune, sau negre, sau chiar verzi mânjind pereții cu zvastici!
   Așadar, educația mea socialistă și materialistă (hi, hi, hi) și istorică, total nedemocratică deci, ar trebui să mă facă să judec o națiune întreagă funcție de comportamentul unui grup imbecil care și-a găsit un fals ideal din terorizarea unora care de cele mai multe ori le plătesc prin muncă cinstită bună parte din ajutoarele pe care altfel ar trebui să le refuze „străinilor”!
   Cum însă nivelul cultural al cetățenilor unei țări nu este și nici nu trebuie să fie direct proporțional cu bazaconiile prezentate de reportajele făcute de te miri cine la ordin, citesc o știre până la capăt și, dacă nu sunt mulțumit, mai caut și alte surse:
în orașul Norwich, un magazin ținut de niște români, a fost incendiat!
   Suficient pentru a-i acuza pe britanici de toate relele pământului!
   Dar, în același Norwich, aceiași români, au fost ajutați imediat după incendiu cu câteva zeci de mii de lire sterline, bani adunați printr-o chetă făcută de locuitorii orașului respectiv!
   Pe cine să cred?
   Ce să fac?
   Să condamn piromanii sau să admir cetățenii?


   Ω


   Bineînțeles că gestul „vitejilor” incendiatori care au cheltuit probabil un litru de benzină pentru a distruge munca unor imigranți este cel puțin blamabil - să nu mai spunem că incendierea este o poveste cu final penal - și mai mult decât imoral, dar dacă mă întrebați pe mine, mult mai mult trebuie să ne intereseze gestul oamenilor obișnuiți, cei care, fără a sta pe gânduri și fără a fi obligați, au băgat mâinile în propriile buzunare și au renunțat fiecare în parte la mai mult de un litru de benzină pentru a ajuta niște năpăstuiți vinovați de a fi muncitori, plătitori de taxe, dar ... nebritanici!


   Mi se pare mult mai demn de băgat în seamă gestul cetățenilor prin comparație cu cel al huliganilor!
  Greșesc?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu