Faceți căutări pe acest blog

vineri, 1 iulie 2016

Pedeapsa pentru masturbare în public

   Am trăit-o și pe asta: deși abrambureasca de la educație, madame andronescu vreau să spun, ne-a explicat în timpul guvernării ponta că un titlu de doctor nu se poate retrage (faceți un minim efort și sigur o să v-o amintiți adulându-l pe bont cu ochi lăcrimoși!), vedem astăzi că o comisie academică, alta decât cele numite POLITIC în timpul guvernării psd, îi poate retrage doctorului ponta tocmai titlul academic cu care se împăuna mai tare exigentul colaborator de vară al renumitei, faimoasei și unicei universități din ... Catania!
   Asta am priceput și chiar pot spune că o așteptam de mult: altceva nu pricep eu ...
   Un tâlhar oarecare, își face curaj și mă așteaptă la cotitură să mă jefuiască: rețineți vă rog, că oricât de blamabilă este acțiunea tâlharului exemplu, ea tot implică și un strop de îndrăzneală, pentru că este posibil să dea peste un individ căruia nici prin gând nu-i trece să se lase tâlhărit, peste un om (bărbat sau femeie) gata să sară la bătaie cu pumnii sau poșeta!
   Chiar și un ordinar hoț de buzunare, prins de mulțime într-un mijloc de transport în comun cu mâna unde nu trebuie, riscă o bătaie soră cu moartea din partea posibililor „vătămați”, asta ca să nu spun că au fost cazuri de (aproape) linșaj!
   Dar un golan care fură (pur și simplu, orice doriți dumneavoastră!) pentru că doar asta știe să facă, nu cumva riscă pe lângă rigorile legii și întâlnirea cu „apropitarul”? Ba da!
   Ba chiar și „fetele” care văd că au împânzit nopțile Bucureștiului în ultima vreme, chiar și ele deci, nu riscă să dea peste vreun nebun, peste vreun Râmaru?
   Până și cin` te fură la cântar riscă!
   Ei bine, toți acești delicvenți, toți acești marginali ai societății, toți acești încălcători ai legii, absolut toți, nu fac bine că fac ce fac, dar fac riscând, de regulă integritatea fizică și libertatea!

   Ce riscă însă un bont plagiator? Păi să vedem ...
   Riscă să i se retragă titlul academic (oricum mare lucru pentru el nu însemna, nu altceva decât un orgoliu împlinit, o formă de masturbare intelectuală în public și cu public, nici măcar un fel de operă de pușcărie nu a fost pentru că nu i-a scăzut din nici o pedeapsă și cu atât mai puțin din cea viitoare)!
   Riscă să fie arătat cu degetul pentru gestul neonorabil (nu-l afectează, pentru că onoare, psd și victor ponta nu merg bine împreună)!
   Riscă să nu mai fie credibil (nu a fost niciodată)!
   Și cam atât ...
   Dar complicele lui la acest furt, îndrumătorul năstase adrian adică? El ce riscă?
   Absolut nimic, nimic, nimic, deși a fost complice la un furt și la actul indecent al infantilului prim ministru!
   Așadar, ce riscă acest corifeu al culturii românești?
   Al artei românești?
   Al caselor românești?
   Ce riscă acest fin matematician avicol și fost prim ministru și șef de partid și președinte de cameră parlamentară și candidat la președinție și ... și ... și?
   Spus pe scurt, ce riscă acest hoț ordinar alături de celălat hoț ordinar?
   NIMIC, NIMIC, NIMIC!
   Din păcate ei nu riscă nimic, ba chiar infantilul ponta victor își permite să răspundă public, în batjocură, că acest guvern nu avea altă treabă decât să-i ia lui jucăria:

"Ok - tehnocratii au rezolvat principala problema a tarii - mi-au luat si ei doctoratul (ca Basescu in 2012)!
.....


Inteleg ca acum (dupa aceasta mare victorie) totul va fi bine - de azi incep sa creasca incasarile la buget, sa iesim din deficit. De azi incepem sa primim banii europeni pe care nu i-am luat pana acum. De azi platim subventiile in agricultura, marim salariile si pensiile. De azi nu mai mor bebelusii in spitale si nici nu se mai dau subiecte grele la examenul de capacitate. Si de azi nu mai suntem "marfa" pe care o vand tehnocratii ca sa primeasca o promovare cand se intorc la Bruxelles!

...


Sunt onorat de efortul pe care ditamai Guvernul de tehnocrati l-a facut doar pentru persoana mea - o ordonanta de urgenta doar pentru mine, o Comisie doar pentru mine (cand am primit verdictul de neplagiat in 2012 de la acelasi CNACTDU a mai fost o teza de doctorat examinata in acelasi timp - fac pariu ca nu aveti "Curaj" sa o revedeti si pe aceea).”


   Dincolo de infantilismul răspunsului de adolescent tâmpit și supărat pe sat, dincolo de neînțelegerea diferențelor dintre Curaj și andronescu, ponta victor ne mai și intoxică cu un scris fără diacritice, cu folosirea eronată a ghilimelelor, fără respectarea normelor limbii române scrise și vorbite (OK, la nivelul acesta?) și bineînțeles, fără un minimum de decență și politețe la adresa celorlalți (exact așa cum a fost el învățat că funcționează aroganța pesedistă - vezi dragnea și ceilalți), adică ne dă exemple că este un adevărat intelectual, gata să se apuce de o nouă lucrare de doctorat!

   Ω

   Ne-am lungit nemeritat de mult în legătură cu suburbanul personaj, așa că o scurtez iute - dacă este să apreciez dintre mai mulți hoți și tâlhari pe cineva, acei cineva sunt cei care chiar riscă ceva: exhibiționiștii gen ponta și năstase nici măcar printre hoți nu-și au locul!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu