Faceți căutări pe acest blog

vineri, 14 septembrie 2012

Ce a scos din voi apusul , cind nimic nu e de scos ?

Sau : si la furat iti trebuie minte !


   Ne-am exprimat zilele trecute , surpriza si nincrederea privind acuzatia de plagiat adusa domnului Victor Ponta !
   Cu stupore pot spune , citim urmatoarea stire pe site-ul Adevarul.ro :
“…………… experţii numiţi de UB au concluzionat, „de o manieră clară şi indiscutabilă" că lucrarea „Curtea Penală Internaţională", susţinută de Victor Ponta în 2003 la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, conţine „numeroase încălcări ale eticii universitare" şi „constituie un plagiat vădit ". 
   Va rog notati , ca acest citat nu este scos din context si reprezinta paremi-se a treia oara cind specialisti din mediul academic constata ca lucrarea domnului Ponta este un plagiat !
   Bun , este un plagiat : dar de ce atit scandal pentru un amarit de plagiat ? Daca cineva isi pune o astfel de intrebare , inseamna ca notiunile nu sint clare , asadar sa le lamurim : 
   PLAGIÁT, plagiate, s. n. Acțiunea de a plagia; plagiere. (Concr.) Operă literară, artistică sau științifică a altcuiva, însușită (integral sau parțial) și prezentată drept creație personală. [Pr.: -gi-at] – Din fr. plagiat. 
   PLAGIÁ, plagiez, vb. I. Tranz. A-și însuși, a copia total sau parțial ideile, operele etc. cuiva, prezentându-le drept creații personale; a comite un furt literar, artistic sau științific. [Pr.: -gi-a] – Din fr. plagier.
   Sursa: DEX '98 (1998) 
 
   Hopa , adica a plagia inseamna a fura ?
   Iar plagiat inseamna furt ?
   Deci cine face asa ceva nu este cu nimic mai bun , ba este chiar mai rau decit un hot de buzunare ?
   Sau un hot de masini ?
   Sau de combustibili din conducte ?
   Sau de fonduri europene ?
   Si plagiatul face parte din aceeasi clasa cu neplata TVA – ului catre stat ?
   Si se incadreaza la fel ca o licitatie trucata ?
   Sau seamana mai mult cu contrabanda cu tigari ?
   Si cine a furat ordinar , mizerabil , fara rusine ideile altora impauninu-se cu ele ca si cum ar fi fost ale lui , s-a jenat sa umble putin prin statisticile referendumului ? Doar putin , nu mult , cit era necesar !
   Ne miram la un moment dat , ca un senator PSD de Bucuresti , desi dovedit hot , desi trecut prin arest , desi , desi , continua sa fie prezent in parlament , inca nefiind condamnat definitiv ?
   Ne mai miram , ca imediat ce un sef PSD este prins cu mina pin' la umar in diversi saci publici , conducerea partidului , in unitatea-i de monolit face un zid de netrecut imprejurul colegului lor nevinovat ce devine inca o victima a lui Basescu !?!?!
   Da , ati inteles corect : ne miram si nu ne mai miram ! Ne-a trecut !
   Daca seful PSD , farul calauzitor , primul ministru , adica cel mai bun dintre cei mai buni , nu este decit un hot dovedit , de la ceilalti nu mai avem pretentii : inseamna ca PSD - ul nu este un partid politic ci o asociatie de interese ! 

   Inca ceva ce nu putem intelege : micul Ponta ori marele Titulescu , master/doctorul , a prezentat o teza plagiata lucrind sub indrumarea lui .... Adrian Nastase ?
   A lui Adrian Nastase MOL/OMV ?
   A corifeului PSD ?
   Sub indrumarea primului ministru ?
   A , atunci domnul Ponta are o scuza : el nici nu stia , nici nu se gindea cum sa faca si nici nu credea ca se poate , dar l-a invatat indrumatorul ! Asa sa fie oare ? 
   Astia-s prim ministrii care ne hotarasc soarta ?  

   Acum vine si partea amuzanta a povestii , pentru ca fiind o poveste romanesca , trebuie sa aiba si o parte importanta de derizoriu :
“ Membrii Senatului Universităţii Bucureşti (UB) au constatat ieri „cu consternare“ - cum a declarat decanul Facultăţii de Sociologie, Marian Preda - că nu-l pot sancţiona în niciun fel pe Victor Ponta pentru plagierea tezei de doctorat. “
…………………………………
“ Anularea titlului o poate face exclusiv Ministerul Educaţiei şi, aşa cum a spus deja de mai multe ori Ecaterina Andronescu, nicidecum la cererea Universităţii. “

   Hai s-o vedem pe madam Andronescu retragindu-i micului Titulescu titlul de doctor !

   Si totusi credem ca toata povestea este o masinatiune fara scrupule a PDL-ului si a lui Basescu !
   Ce zic eu credem , sintem convinsi de asta !
   La fel de convinsi sintem si de faptul ca la cererea dusmanilor politici , universitatile din Oxford si Catania isi retrogradeaza cursurile de masterat la nivel de cursuri de vara ! Ca sa vedeti ce tare e Basescu si ce sustinere are afara dupa ce a vindut tara si i-a si mintit pe straini ! Incredibil ce au reusit sa-i faca bietului Ponta ! Nu-ti vine sa crezi !
 
Firatiaidracudepedelisticuudreaaiaavoastracutot!
 

   O intrebare mai au sustinatorii domnului Ponta : acum , ca este in continuare doctor , n-ar putea sa le ia si lor tensiunea ? Ca doar asta le-a mai ramas !
 

   Ω

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu