Faceți căutări pe acest blog

joi, 6 septembrie 2012

Se-ntorc vapoarele ?

Despre Traian Basescu




-   nascut in 1951 ( la Murfatlar )
-   capitan in flota comerciala a RSR
-   reprezentant al Navrom in portul Anvers
-   in 1989 director general al inspectiei marinei civile
-   dupa 1989 , de mai multe ori ministru al transporturilor , primar al Bucurestiului si din 2004 presedinte al Romaniei
-   casatorit , tata a doua fete ( una divortata , cealalta proaspat maritata )



   Asta stim , asta este partea oficiala ; urmeaza ceea ce n-ar vrea unii sa ne amintim si sa stim :
-   zic gurile rele ca locul nasterii i-a fost predestinat
bineinteles membru PCR ( fara carnetul de partid nu pupai vreo functie mai de doamne ajuta )
-    reprezentantul Navrom la Anvers ? Doar cu carnetul PCR ? Si un milion de lei la CEC ? Sa fim seriosi , asta nu se putea decit daca aveai ochi albastri ! Un milion prerevolutionar , insemna ( pentru cei mai tineri ) 15 Dacii 1300 sau mai mult de 10 apartamente la bloc ! Si ilicitul ( legea 18 , parca ) ? Si vecinii turnatori ? Si colegii turnatori ? Mai ales ca din ce declara fratele Mircea , ei erau “ zgirciti “ ! Adica , in traducere , ei aduceau material supraelastic pentru vinzare , nu se bagau la“ blugi “ , tigari , video , etc , de astea se ocupau altii ! Noi de aici invatam ca flota comerciala romana era foarte bine organizata si ierarhizata !
-    interesant este faptul ca toate ii merg in plin fostului marinar dupa 1989 : din PCR sare in FSN ( ca toata lumea de altfel ) , din FSN in PD , unde produce si prima victima de marca ( Petre Roman ) , iar dupa PD , oarecum fortat se trezeste cu PDL-ul pe cap
  desi in anul 1989 a devenit director general al Inspectoratului pentru Navigație Civilă în cadrul Ministerului Transporturilor , dupa 22 decembrie se descurca multumitor : detine functia de ministru al transporturilor ( ca fost nomenclaturist , i se cuvenea probabil ) ! In acesta postura , spun iarasi gurile rele , ar fi ajutat statul roman sa scape de flota comerciala , flota ce ne cam incurca . Ulterior , este gasit nevinovat , asa cum toti cei responsabili de bunurile Romaniei comuniste au fost gasiti !









  pentru cine a uitat , sa reamintim modul elegant in care i-a administrat un sut in .... liderului PD Petre Roman
-    gura tirgului face o paralela intre momentul mai sus pomenit si brusca imbolnavire a domnului Stolojan , in 2004 : din nou , sintem convinsi , simpla coincidenta !
  intre 2000 si 2004 este primar general ( nu amiral ) al capitalei , functie in care se remarca in special printr-o vie inactivitate , pe care o pune pe seama consiliului general de alta culoare politica si intilnirea cu Brigite Bardot : dovedeste ca stapineste arta colaborarii cu cei ce au alte pareri decit domnia sa si ca se pricepe la coabitare !
  in 2004 , lacrimile bolnavului ( !?!?! ) domn Stolojan il ajuta sa-l invinga pe un fost tovaras de partid , pe Adrian Nastase ( ramine antologica fraza " de ce e vinovata tara asta Adriene sa aleaga intre doi comunisti ? " )
-    este suspendat
-    referendumul arata ca populatia iubeste personajul si este repus in functie
  este reales
-    este resuspendat
-    referendumul arata ca populatia s-a saturat si cu tot turismul sindicalist si de masa este repus in functie datorita lipsei masive la vot
-    in 2003 , piata imobiliara din Bucuresti primeste o grea lovitura atunci cind o locuinta de pe strada Mihaileanu , supraevaluata fiind , i-a fost vinduta fortat ( ce spunem noi viduta fortat , bagata pe git dom'le ! ) domnului Basescu pentru exorbitanta suma de $19.000 : primaria generala a capitalei voiam sa spunem , i-a vindut-o in conditiile de mai sus primarului general al capitalei , adica aceluiasi domn Basescu !


-    fratiorul , domnul Mircea Basescu , isi permite legaturi delicate , porniri omenesti si din pura generozitate face fapte caritabile , nasind lumea interlopa









  fiicelor domnului presedinte ( Ioana si Elena ) nici prin cap nu le trece sa profite de statutul de odrasle prezidentiale , asa ca una se pricopseste cu un cabinet notarial , iar cealalta , in hazul general dar prin propriile-i puteri devine europarlamentar , reprezentindu-ne pe noi toti in PE : acest lucru , initial parea jenant , dar cu timpul , vazind cine si cum ne reprezinta , culmea , numita EBA chiar pare raul cel mai mic ; cu toate astea , perlele proaspetei doamne Ionescu au facut si vor face mereu deliciul presei

  singura , sotia domnului Basescu pastreaza o atitudine rezervata si demna de toata stima .


   Cele doua mandate prezidentiale , desfasurate ambele sub semnul scandalului , au fost in fapt extrem de diferite : primul , in care tot o alianta ( DA , va mai amintiti ? ) si-a impus presedintele si primul ministru , mandat desfasurat in plin boom economic va ramine in mintea multora o amintire placuta ; al doilea , in plina criza , cu o economie aproape in colaps , cu un guvern fortat la tot felul de masuri nepopulare chiar daca necesare , i-a adus domnului Basescu apelative de nereprodus , o noua suspendare si prilejul de a lucra cu persoane ce-i sint mai dezagreabile chiar si decit fostul prim ministru Tariceanu .

   Ne oprim aici , convinsi ca materialul este scurt si incomplet atit pentru sustinatorii cit si pentru adversarii presedintelui republicii , insa in cazul in care am mai adauga ceva , ar deveni plicticos . Ca si personajul ?





Se intorc vapoarele ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu