Faceți căutări pe acest blog

vineri, 7 septembrie 2012

Tot inainte !

Despre Victor Ponta






   Oficial , despre domnul Victor Ponta , stim urmatoarele :
-   nascut la Bucuresti in 1972
-   absolvent de drept in 1995
-   si-a inceput viata politica in 2001 , invitat (!?!) de Adrian Nastase , caruia ii era asistent la universitate
-   din 2010 presedinte PSD
-   din 2012 prim ministru al Romaniei
-  plus maruntisuri , cum ar fi copresedinte USL , diverse doctorate , masterate , etc , etc si foarte important : a fost poreclit micul Titulescu .
-   casatorit cu Daciana nascuta Sirbu .

   Daca asta este partea frumoasa a prezentarii , sa vedem si in cazul domnului Ponta , ce nu da bine la dosar !

   Asadar :
-   domnul Ponta are o problema cu teza de doctorat . O problema mare de tot , legata de Copy , Paste … si indicarea surselor :domnia sa , a executat cu maiestrie primii doi pasi expusi mai sus , dar pentru al treilea n-a mai avut resurse , asa ca circa 30% din teza de doctorat este identica cu lucrari apartinind altora ! Pina aici , nimic deosebit , s-a mai vazut plagiat in lumea asta , nu este dinsul inventatorul , insa …. Insa tabara care l-a acuzat , se pare a fi pro Basescu : cei din tabara care il apara , sint anti Basescu si colac peste pupaza si bugetari ai statului in care domnul Ponta este seful ministrului educatiei ! Asa ca poftim de mai intelege ceva ! Noi credem ca , desi in lumea reala , daca iei ce nu-i al tau se cheama furt si te paste “penitenciarul “ , in lumea intelectuala , in cazul altora am vorbi despre plagiat dar in situatia domnului Ponta nu poate fi asa ceva ; si va explicam si de ce : a – lucrarea a fost facuta sub indrumarea primului ministru al Romaniei din acel moment ( domnul Adrian Nastase , personaj a carui cinste si corectitudine sint , ce sa mai spunem deja legendare ! ) si b – asemanarile pina la identitate sint simple coincidente ! Absolut simple coincidente ! Ca sa inteleaga tot romanul votant , vom da un exemplu , cit mai simplu cu putinta :


La Steaua care a rasarit   
E o cale atit de lunga ,
Ca mii de ani i-au trebuit  
Luminii sa ne-ajunga !




 
   In acest moment , tot votantul ( he , he , am vrea noi ) va sari si va spune :“ La steaua “ , poezie postuma a lui Eminescu !
   Da , asa ar sta lucrurile , dar pe acest blog scrie hm , hm , intelegeti dumneavoastra , cineva de sus , de sus de tot , asa ca …. Ce ati citit mai devreme se numeste La Steaua , cu S majuscul , total , dar total diferit de Eminescu , se refera de fapt la FC Steaua , iar faptul ca face referire la oarece astronomie , viteza luminii si altele asemenea este doar o intimplare , ca doar n-a epuizat un poet subiectul acum mai bine de 100 de ani . Si vi se par versurile asemanatoare ? Ei , asta se cheama coincidenta ! Si atit !
   Deja am pierdut prea mult timp cu doctoratul domnului Ponta , asa ca vom schimba subiectul si ne vom ocupa de ….
De masteratul domnului Ponta ?
Nu se poate , orice am face ne intoarcem tot la studii ? In fine , pe scurt : primul nostru ministru , a terminat in 2004 un masterat la Universitatea din Catania , Sicilia , Italia      ( patria Mafiei , alta coincidenta ? ) ; nu este domnia sa nici primul nici ultimul in situatia asta , dar cind masteratul se dovedeste a fi doar un banal curs de vara , povestea devine jenanta !

-   gata cu problemele de studii , trecem la altceva : in 2004 domnul Victor Ponta a dat gata si un masterat la Oxford ( Who's who - editia in limba romana ) ! Acesta o fi fost in regula ? Coincidentele curg girla : nici acest masterat nu exista , si asta se duce dupa cel din Italia si ( spera unii ) dupa doctoratul de la Bucuresti ( de ce or fi unele persoane circumspecte in cazul unui doctorat luat la Bucuresti sub indrumarea primului ministru cind doctorandul lucreaza ca secretar de stat , nu vom intelege niciodata ! ) .
-   dupa toata aceasta tevatura educationala , activitatea profesionala deja pare lipsita de importanta , motiv pentru care o amintim in fuga : procuror citiva ani , sef al corpului de control al PM , deputat , ginere de Sirb , presedinte de partid , aliat , copresedinte , prim ministru si ce va urma vom mai vedea .- important : sustinator al votului uninominal
-   o latura dinamica a vietii domnului Ponta este sportul cu motor , mai exact raliurile auto : activitatea in sine este laudabila , sursele pentru practicarea unui sport atit de costisitor nu stim daca sint la fel !
-   tot ca activitate profesionala trebuie amintit ca guvernul Ponta a incercat sa mituiasca alegatorii prin citeva masuri materiale ( revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din 2010 , returnarea esalonata a contributiilor la sanatate pentru anumite categorii sociale ) si spirituale ( a decis ca la Tg Mures nu se va deschide o sectie in limba maghiara la Farmacie si Medicina ) . Masurile materiale n-au avut efect , legea referitoare la ele fiind respinsa de CCR , celelalte isi fac deja efectul . Bine , ca gurile rele spun ca legea privind salariile bugetarilor si contributiile la sanatate a fost aruncata pe piata doar asa , ca sa vada tot romanul cine-i vrea binele , stiindu-se ca este neconstitutionala si ca nici resurse financiare s-o sustina nu exista , este o alta poveste ce nu poate fi dovedita si ramine la nivel de zvon !
-  ca orice alte stiri , in Romania orice bomba de presa traieste doar pina la urmatoarea bomba , asa ca s-a uitat problema studiilor domnului Ponta , s-a uitat dragostea sa pentru chelneri , romanul votant nu este curios sa afle provenienta resurselor financiare ce permit participarea la raliuri , etc , etc , insa o intrebare pluteste fara  raspuns :  cine  l-a poreclit " micul Titulescu " si mai ales de ce ?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu