Faceți căutări pe acest blog

marți, 11 septembrie 2012

... In aplauzele grele a canaliei de uliti ...

   Si dupa Basescu exista viata !

   In ultima vreme s-au inmultit declaratiile " oamenilor politici " : si declaratii ar fi putut sta intre ghilimele , la fel de bine , deoarece continutul lor le recomanda ! In sfirsit ...
   Obisnuinta noastra de a asista la un meci USL - PDL , a fost bulversata prin modificarea radicala a componentei jucatorilor : echipa USL este din ce in ce mai des inlocuita de echipele PSD si PNL ; si nu pe rind !

   O scurta pauza se impune : aflu acum ca DNA face perchezitii legate de obtinerea de fonduri europene nejustificate ; perchezitiile au loc in Arges , inclusiv in biroul presedintelui CJ Arges . Cred ca este o miscare politica , anti PSD : si sintem convinsi de asta , din moment ce presedintele PSD al CJ Arges , trimis in judecata din primavara pentru alte asemenea probleme ,  isi pastreaza linistit functia si nu s-a gindit nici o clipa la demisie . Ca nu s-a gindit el , putem intelege - greu , dar putem - insa de ce conducerea PSD nu i-a cerut sa faca acest gest onorabil sustinindu-l in schimb neconditionat si substituindu-se din nou justitiei ( dupa Bacau si Bucuresti ) , nu mai vrem si nu mai putem intelege ! Si pentru a incheia paranteza ce se lungeste exagerat , pot spune ca banuiesc o intilnire a personajului cu dr Bradisteanu !
   Ce ciudat se petrec lucrurile in PSD : ca sa ajungi la doctorul mai sus mentionat trebuie mai intii sa cochetezi cu puscaria , pardon , penitenciarul !
   Se repeta lucrurile ? Vom vedea ...

   Dar sa revenim la problema declaratiilor : asteptam cu nerabdare spusele PC-ului . Acestea pot fi revelatoare intr-o privinta : va primi PC-ul din locurile PNL-ului sau este privit ca un partener adevarat si are cota parte in alianta ? Si indiferent cum , cit si ce va primi , vor fi aceste colegii sigure sau vor fi aruncati in gura leului ?
   Caci una este sa te lupti la Cluj si alta intr-un colegiu din Gorj ori Teleorman : si sigur si alte costuri , nu de alta dar clujenii , cum stim toti , sint pretentiosi la ... galeti !
   Costurile sint o alta problema majora a aliantei aflate la putere : USL s-a bucurat de o presa exagerat de favorabila in ultimii citiva ani . Bineinteles ca atunci cind cineva te alinta spunindu-ti mogul , motan ori mai stim noi cum , nu-ti cade bine la stomac , incepind sa-l alinti si tu : diferenta sta in faptul ca pe tine/voi v-a alintat unul , care mai era si implicat in poveste , lui insa i s-a raspuns cu trusturi de presa ; si am ajuns la problema costurilor ! PC-ul
( ii spunem in continuare asa din lene , PC are doar doua litere in loc de zece ) , s-a aruncat cu capul inainte in " cruciada " antiB si anti PDL : stani , ciutaci si bazi au injurat din toate pozitiile , la toate orele si-n toate zilele . Am aflat astfel ca PDL-ul este vinovat de ploi sau seceta , de ratarea lui Messi , de transferul lui Marica , de luna plina ori albastra , este vinovat ca tusa Marioara inca nu si-a gasit barbat , este vinovat de 11 septembrie , de 13 septembrie , de incalzirea globala , de reducerea stocurilor de petrol , de terminarea tusului in imprimanta ; PDL-ul i-a pus Evei marul in mina , PDL-ul a provocat tsunamiul din Asia de sud est , etc , etc , etc .... Dar asta nu-i nimic , sa vezi ce a facut Basescu : si da-i si lupta , si da-i si lupta neicusorule , ca la pasopt ! Iar pe linga cei mai sus enumerati , mai bagau de la ei si diferiti redactori , prezentatori , cameramani , portari etc , etc : era o calcare pe picioare de credeai ca au bagat oua in saptamina mare  ( daca va intrebati ce cauta cameramanii in povestea asta , raspunsul este ca daca stii din ce unghi sa filmezi , cei citeva zeci de pseudo demonstranti pot deveni fara retinere "citeva mii de bucuresteni nemultumiti " ; reciproca este valabila ; portarii nu stiu ce treaba au , dar sigur sint amestecati ) ! 
   Ca au avut sau nu dreptate , vom discuta cu alta ocazie : problema este ca injurind atit de fara retinere ( si as zice fara discernamint , pentru ca si injuratura , la romani , are mindria ei , nu poti injura pe oricine oricum ) , injurind asadar atit de neromanesc si-au cam taiat puntile spre alte directii : indiferent ce ne rezerva viitorul , antenele nu mai sint credibile decit in contextul pe care singure si l-au creat ; mare greseala , pentru ca acum , mai marii aliantei , chiar fara sa plateasca au la dispozitie " Racnetul Carpatilor " pe tava . Si ma rog , unii cred in antene , altii nu : antenele insa , se identifica cu o anumita parte a politicului romanesc , iar de aceasta eticheta nu pot scapa prea usor ( asa cum incearca acum altii ) .
   In concluzie , antenele si PC-ul sint prizonierii USL-ului , culmea , fara a fi fost obligati la asta : nici daca sint poftiti afara , nici daca nu primesc nimic , nici daca primesc cele mai grele si nenorocite colegii electorale-sint obligati sa rabde si sa inghita-in nici un caz nu se vor rupe de USL !
Sint condamnati la aceasta alianta , la care ei au participat financiar iar ceilalti ....

   Avem o nelamurire : oare cind au ales aceasta cale , cine a fost omul politic care i-a angajat total si fara drum de intoarcere ?  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu