Faceți căutări pe acest blog

marți, 4 iunie 2013

Cică - Ce naște din pisică , șoareci mănîncă !

   Corb la corb nu-și scoate ochii !

   Am avut zilele acestea ocazia de a asista la transmiterea unor mesaje : nu subliminale , nici cifrate și nici codificate ! Pur și simplu niște mesaje în clar , evidente și inteligibile pentru oricine dorește să le bage în seamă .
   Dar ce s-a întîmplat ?
   Pentru necunoscători , vom spune că a avut loc un tîrg de carte ; pînă aici , nimic deosebit .
   Tot pentru necunoscători , vom spune că la acest tîrg de carte , Năstase A și-a lansat ultima capodoperă (și-a lansat e un fel de a spune) ; pînă aici , iarăși nimic deosebit : autor prolific , din categoria nea Nicu și nea Nelu , respectivul Năstase A scrie din orice poziție , în orice moment , în orice loc și despre orice problemă preocupă planeta .
   Buuun , așadar nimic spectaculos : unde-i însă mesajul ?
   Simplu : la respectivul "eveniment" a participat și domnul VICTOR PONTA , șeful guvernului român !
   Și (întrebați dumneavoastră pe bună dreptate) , și care-i problema ? Poate-i place să citească !?!
   Păi problema ar cam fi mesajele transmise de domnul Ponta :
unu - Năstase A , pentru cine nu cunoaște , este fost șef al PSD , este fost ministru , este fost prim ministru , este fost conducător al grupului ce-i susținea nevinovăția unui individ cu nume bovin (ce avea totuși să fie condamnat de justiție , nefiind chiar așa de nevinovat cum îl prezenta PSD) , este fost donator de contracte de autostradă (Transilvania , cu clauze secrete , costîndu-ne pe noi contribuabilii peste un milliard de € pentru 50 km) , este fost donator al tuturor hidrocarburilor României către o firmă străină și , mai important decît toate formele aroganței ridicolului pistolar , ESTE UN FOST DEȚINUT !
   Clar ? Un individ găsit vinovat fără nici o urmă de îndoială , un personaj care a beneficiat din plin de clemența legii românești și care și-a executat pedeapsa fără a fi pînă acum LEGAL REABILITAT !
   doi - acum vin mesajele domnului PM : în timp ce fostul pușcăriaș dădea de zor autografe pe o lucrare al cărui titlu nu interesa pe nici unul dintre aplaudacii așezați cuminți în fața camerelor TV , a apărut Măria Sa , primul ministru ! Ei bine , domnul PM , a avut un discurs ciudat : mai întîi și mai întîi a dat un mesaj către cel mai arogant român , vorbindu-i într-o ușoară zeflemea (un fel de a spune "am făcut-o și pe asta , ești mulțumit ?") ; apoi , mesajul următor a avut ca destinatar justiția , fiind atenționată doamna ce joacă Baba Oarba să-și ridice puțin legătura de pe ochi în cazul numitului Năstase A !
   trei - pentru că nu toată lumea aflase de declarația domnului PM privind simpatia PERSONALĂ ce i-o poartă unui alt condamnat definitiv , domnia sa s-a îngrijit să asiste la un meci de basket numai și numai ca să ne intre în cap că este "fan" Steaua !
   Hai să recapitulăm cine este omul cu mesajele , omul ce cu atîta subtilitate își face corespondența publică : este fost procuror , este fost șef de cabinet ministerial (al cui?) , este fost și actual plagiator dovedit , este pilot de raliu , este simpatizant declarat al lui gigi becali , este fost mic Titulescu și , cu voia dumneavoastră , este și PRIM MINISTRU AL ROMÂNIEI !
  
   Se leagă ceva aici ?
   Pînă acum da : sentința în dosarul Zambaccian (ăla cu madame Jianu) s-a amînat deja pentru la toamnă !
   Așteptăm "Valiza" !

   Năstase A , dormi liniștit : primul ministru veghează !


  Ω

   O întrebare nu-mi dă pace : după asemenea mesaje , după asemenea scrisori "deschise" , justiția mai poate fi imparțială ?

   Mai poate primi INCULPATUL Năstase A titlul de condamnat ?
  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu