Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 iunie 2013

Nabucco sau vocația robiei

   Robi am fost ,
  Robi sîntem încă !

   Mare lucru-i în lumea asta să-ți păstrezi specificul național ! Mare și rar ! Păi dacă privim cu atenție la celelalte neamuri de care ne mai frecăm noi pe aici prin lume , ce vedem ? Adică ce băgăm de seamă ?
   Evident , vedem că nemții își păstrează specificul național și muncesc pe brînci , vedem că olandezii își păstrează și ei specificul național muncind și ei pe brînci , că și italienii la fel , de francezi și de englezi n-avem ce spune - și ei la fel ! Despre chinezi nu mai vorbim , că și nemții se simt prost cînd se compară cu asiaticii !
   În schimb unele țărișoare , din neatenție , și-au pierdut acest specific și , în loc să doarmă somnul dulce și plin de vise al istoriei s-au deșteptat și s-au apucat de făcut drumuri , de atras turiști - amărîții ăia de albanezi sau foștii iugoslavi !
   Noi însă , noi nu ne pierdem specificul național : pentru nimic în lume ! Noi și numai noi putem avea această tărie , această putere ieșită din comun :
- numai boierii noștri își rezolvă orice problemă plîngîndu-se Înaltei Porți (sau Moscovei sau UE) 
- numai boierii noștri au fost și sînt în stare să ne vîndă ca robi prin cele străinătățuri
- numai boierii noștri au fost și sînt în stare să ne vîndă copiii și fetele la turci
- numai boierii noștri au fost și sînt în stare să ne ia bucata de pîine de la gură și s-o dea străinilor !
   Așadar , plin de mîndrie pot spune că noi sîntem ROMÂNI , noi și numai noi sîntem în stare de asemenea minuni : noi vindem bucățica de hidrocarburi rămase veneticilor , noi ne vindem concetățenii pentru cele mai infecte munci , noi umplem lumea cu prostituate , noi ne mîndrim că sîntem hoți , noi aducem clienți săptămînal sau bisăptămînal fetițelor din Mamaia cea protejată de nea Legumă , noi ne vindem de tot cu de toate iar cei ce au încasat peșcheșul cel gras în urma vînzării copiilor cred că așa este normal și , în loc să le crape obrazul de rușine , după melodramatica operetă a înscenării sinuciderii scriu lucrări semidocte în pușcărie ! În loc să atîrne în ștreang , în loc să bîțîie în țeapă
ne dau lecții , ne pun biruri , ne vorbesc filosofie” !
   Și atunci să ne mire că specificul național , ăsta de care ținem cu dinții , nu ne trădează ?
   Să ne mirăm că Proiectul Nabucco este un alt vis irebediabil pierdut ?
   Să ne mirăm că rămînem pe mai departe ROBII GAZELOR RUSEȘTI ?
   Să ne mirăm că hotărîrile se iau la un nivel la care nici unul dintre guvernele , partidele , oamenii zis politici români nici nu visează ?
   Nu , nu ne mai mirăm de mult , pentru că noi avem vocația robiei , avem vocația „capului plecat pe care sabia nu-l taie” , avem vocația mămăligii neutre și , mai ales , avem vocația de a nu ne întreba niciodată conducătorii de sănătate ! De ani de zile ne-au împuiat capul cu proiecte fantasmagorice în care nu puteau crede decît cretinii , idioții și retardații : EI au crezut , închipuindu-și că Rusia doarme , că nemulțumirea țarului pentru intrarea României în NATO este doar de ochii lumii , convinși fiind că Deveselu deja i-a pus cu botul pe labe !
   Politica externă făcută cu amatori nu poate aduce decît rezultate pe măsură ; ministere întregi sînt date pe mîna clienților politici pentru a genera venituri și nu pentru a sluji Țara !
   Cu ce ne-am ales din mandatul domnului Cioroianu ? Cu bezelele adresate regelui Spaniei și cu pupăturile lui Costică Argint ?
   Cu ce ne alegem din mandatul lui Corlățeanu ?
   Singura performanță a externelor românești este cea a cîștigării arbitrajului privind platoul continental al Mării Negre ; ne bucurăm dar ne întrebăm , care era hotărîrea curții dacă ne judecam cu alt stat și nu cu unul fost sovietic și , de asemenea , care era hotărîrea dacă în spate nu erau interesele occidentale în exploatarea gazelor de acolo ?
   Numai rateuri peste rateuri : România nu poate evolua păstrîndu-și la nesfîrșit vocația robiei !
   Nu vă pierdeți timpul ci ne furați timpul : furați fără să știți viitorul nostru și al acestei țări !
   Libertatea voastră este una în genunchi ! Libertatea asta
 
NU NE PLACE !
 
   Într-o țară frumoasă și bogată , dar sărăcită și murdară , nu sînt bani pentru drumuri , pentru sănătate , pentru educație , pentru ordine , iar vouă , în următoarea legislatură , nu vă va mai ajunge Casa Poporului , pentru că v-ați înmulțit prea mult !

   P.S. Știți ce ființe se înmulțesc așa ?
          Dacă nu știți , vă spunem tot noi , se numesc :

ȘOBOLANI ! 
  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu