Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 22 iunie 2013

Eternitatea s-a născut la ... Bolintineanu ! (2)

   O școală furtunoasă
                                                                        din cauză de ica Vărzaru

   Vom începe epistolara noastră relație cu elevii liceului în cauză , printr-o serie de lămuriri , acestea fiind bine venite întotdeauna și , mai ales în cazul persoanelor care deși nu se cunosc , (sperăm noi) se respectă !
   Așadar :
-         nu am fost , nu sîntem și (cu siguranță) nu vom fi cadre didactice (niciunde și nicicînd în sistemul românesc de învățămînt)
-         comentariile au nevoie de aprobare nu pentru a cenzura ce se spune , ci pentru a controla cum se spune ! Vor fi publicate toate comentariile , indiferent dacă sînt venite de la domniile voastre sau de la tabăra cealaltă : singura formă de cenzură aplicată , va fi aceea a bunului simț (nu apare nimic trivial sau injurios) ; cred că sîntem de acord ! Iar un joc de cuvinte ca ˝vărzaru˝ - ˝varză (chiar) murată˝ , este prea facil pentru a-și avea locul aici , între personae educate și decente !
-         am constatat în rîndurile ce le-ați trimis , cîteva greșeli : nu facem oră de Limba Română , nu dăm note și , culmea , greșelile chiar ne-au bucurat ! De ce ? Pentru că sînt evident greșeli de tastare , datorate probabil vitezei de scriere și/sau indignarii din momentul "butonării" și nu greșeli sistemice ! Ce vrem să spunem este că ne bucură dacă despre ... respectiva , vorbesc (indiferent cum) niște elevi de nivel mediu sau peste și nu cei ce se plîng pentru că nu vor/pot învăța ! Sper că ne-am înțeles !
 
Noi nu FACEM POLIȚIE și NICI ACTE DE JUSTIȚIE , dar putem face publice nemulțumiri colective , în speranța că cine trebuie să audă , le va auzi !

   Acum , trecînd peste introducerea necesară , vă rog să notați că ceea ce se întîmplă la Bolintineanu nu s-ar putea petrece dacă persoana în discuție nu s-ar proteja atît de bine : de-a lungul timpului , a avut conflicte cu diverși profesori din liceu , de diferite specialități , folosind întotdeauna același sistem ! Chiar dacă elevii nu știu , ei sînt doar cărămizile din care este zidit sistemul , iar fioroasa ˝doamnă ica˝ s-ar lipsi bucuroasă de ei dacă ar putea ! Dar cum școală fără copii , nici ucigă-l toaca n-a văzut , trebuie să suporte (greu) prezența lor ! Iar asta costă ! Iată cum se recuperează stress-ul de a fi director de liceu : 
   descriere sistem
-         se dă un cadru didactic (de la artimetică și pînă la limba sport , nu contează)
-         se bănuiește că respectivul cadru didactic ˝trece˝ elevii pe bază de ... mă înțelegeți !
-         doamna director , este revoltată de ceea ce se întîmplă ! Nu că ar fi copiii ˝ajutați˝ să treacă fără a fi pregătiți , ci pentru că EA nu-și primește partea pe care o crede cuvenită (vă rog , observați că domnia sa , a adus în acest fel în școală sistemul interlop al taxei de protecție !)
-         bănuitul/bănuita este presat/ă subtil , creîndu-se și ocaziile de a ˝da dreptul˝ , de a contribui la bunăstarea ˝doamnei ica˝
-         dacă cel în cauză nu pricepe , începe urgia : și dacă nici o presiune , nici un șut , nici o urecheală nu au efect , ˝doamna ica˝ apelează la arma supremă (folosind următoarea rețetă) – se alege un elev cu probleme (corigent la cel puțin două materii și , dacă este posibil dintr-una dintre clasele proprii - ea nu îi cunoaște , că nu prea calcă pe la ore) , se presează respectivul elev , se pune să dea chiar o declarație cum că ... a fost atent cu domnul/doamna profesor și gata ! Cele mai multe cadre didactice , dacă au rezistat pînă în această fază , aici capotează dîndu-și seama (!?!) că nu mai au ce face !
-         greșit ! Au fost și sînt cazuri în care oamenii s-au luptat , madama a încercat să le rupă gîtul însă , în final , pentru că cei atacați erau curați au avut cîștig de cauză ! Unii mai sînt la dumneavoastră în școală , alții au preferat să iasă din raza de acțiune a ... viperei și au părăsit liceul (dar cu demnitate) !

   Ce am vrea să înțelegeți de aici : nu totul este ce pare a fi ! Motivul nemulțumirii dumneavoastră nu ar mai exista dacă ˝doamna ica˝ nu ar avea acoliți care să o susțină (un definitivat pe post în București , nu-i chiar de colea și , dacă mai este și pe cheltuiala și nervii ălora mici și ai familiilor lor - care-i problema ?) ! Observați vă rugăm , vorbim despre acoliți și nu despre complici , pentru că asta ar însemna că s-au constituit într-un grup infracțional , avînd ca scop îmbogățirea personală prin ˝taxarea elevilor˝ , acuzație pe care nu o aducem (încă) din lipsă de dovezi demonstrabile !
   Aveți asemenea dovezi ?
   Dacă da , nu stați pe gînduri și aduceți-le și la cunoștința inspectoratului școlar !
 
   Noi vă stăm în continuare la dispoziție , permițîndu-vă să semnalați opiniei publice noutăți legate de viața școlară din liceul ce îl frecventați : cine ce mașină și-a mai luat , cum mai stăm cu ˝șpaga˝ la examene , cu ce soț/soție se mai vine pe la petrecerile elevilor ori în excursiile lor , înțelegeți , glumițe din astea , care , puse cap la cap , s-ar putea să pună umărul sub fotoliul ce încă pare de neclintit !

   Atunci cînd se vor aduna destule , n-o s-o mai cunoască nimeni și spre marea și generala surprindere , o să vedem cît de ușor se poate prăbuși un asemenea tiran : poate cineva , cîndva , o va chestiona și în privința bunurilor acumulate dintr-un ˝biet salariu˝ de cadru didactic , pentru că după cum i-a înmulțit (banii) , doamna nu este profesor de chimie ci de alchimie !

   Ω

   Aceste materiale îi ajung și ˝împricinatei˝ !
   A propos de sistem și aplicarea lui : vorbeam despre Limba Română !
 
   Cine nu crede (și bine face) este rugat să verifice !
  

    

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu