Faceți căutări pe acest blog

joi, 13 iunie 2013

Mic succes cu gust de MARE victorie

   Mic , mic , da' voinic !

   De cînd ne știm noi pe lumea asta mare , am avut parte de o istorie plină cu istorii paradoxale ! Vă rog doar , pentru o clipă , să treceți în revistă cîteva nume și întîmplări pe care le știți de mici copii ; toate astea , exemplele adică , ne-au intrat în f..ondul genetic odată cu MÎNZ , BRÎNZ , BRÎD , ZÎR (sau ZAR ?) , etc , etc !
   Iată pe scurt cîteva doar din paradoxurile acestea : Ștefan cel Mare era scund , Mircea cel Bătrîn era matur , Lăcustă Vodă era om , Burebista nu era membru de partid , Decebal era pe(r) Scorillo iar Traian era pe Decebal - și așa s-a născut poporul român !
   Să nu mai amintim și de Vasile Roaită , despre care nu știm nici în ziua de astăzi de ce parte trăgea sirena chemînd de zor jandarmii (enigme ale istoriei) !
   Observați vă rog domniile voastre , cu cîte inadvertențe socio-istorico-culturale ne-am obișnuit a trăi fără probleme și fără a ne pune întrebări !
   Așa că , în linia deja obișnuită , am trecut cu vederea o victorie românească mare cît Vasluiul , Giurgiul , Plevna și Mărășeștii la un loc !
   După ce ne obișnuisem a mînca mere autohtone din Polonia și Austria , roșii strămoșești din Turcia vrășmașă sau din Olanda cea rea de gură , tradiționala brînză din Franța de gitan-i neiubitoare (că de aia nu fac brînză afumată) și carne de la antipozi , după ce ne-am învățat mai de voie mai de nevoie a bea vin de conquistadores , după ce toate astea ne cuceriseră și ne călcaseră în picioare de mese și de scaune , iată deci (muzică ritmată pregătind intrarea) marea și neașteptata victorie (tobe) : (explozie de zgomot și lumină)
MICUL A CÎȘTIGAT O LUPTĂ PENTRU NOI !
   Ei bine , DA : voinicul mic , așa mititel cum îl știm , dar mai voinicel decît alții plini de ifose , a demonstrat că nu se mai face pe nicăieri prin lume așa ca la noi , a demonstrat că fără bicarbonat de sodiu în componență iese un hamburger afumat , a demonstrat că ... mai lăsați-ne în pace , ca măcar mititelul să-l mîncăm așa cum știm de la părinți și bunici !
   Fraților , încingeți grătarele , răciți berile , (otrăviți - pardon , asta-i din alt film) și haidem toți la mici !
   UE ne-a dat dreptate (în sfîrșit) și nu știm cînd se va mai întîmpla , să profităm !

   Ω

   Poftă bună , poftă bună , dar ca să fie totul într-un stil pur românesc , vă rog ca la final să nu fiți nemți : nu strîngeți gunoaiele !

   Urșii altfel ce să facă , nu s-ar plictisi ?
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu