Faceți căutări pe acest blog

marți, 11 iunie 2013

Cică - De la guten tag la auf wiedersehen e doar un șut

  Sau : degeaba ești înalt cînd ești mic !

   Iubitul nostru prim ministru a transpirat rău la întrevederea cu cancelarul Merkel : a ieșit ud și gîfîind , mai rău decît după o ședință de partid în care greii județelor cer discuții cu ușile închise !
   Văzîndu-l pe domnia sa atît de stors după întrevederea cu omologul german (un eufemism , dar să rămînă între noi) , ne-am închipuit că a pus vitejește pieptul în fața cererilor Lăstun (Dacia 500) de a construi o uzină la Dresda , obligîndu-i pînă la urmă pe aceștia să-și mute gîndul și investiția la Dorohoi ; ori , ne-am gîndit noi , o fi ridicat tonul la nostima Angela reclamîndu-i corupția din sistemul politico-economic german ; sau s-a plîns că TIR-urile nemțești circulă haotic pe autostrăzile noastre și îngreunează traficul ; ori și-a arătat indignarea cu privire la concurența neloială făcută de mîna de lucru germană ieftină pe piața românească (inclusiv de prostituate) !
   Sau , te pomenești că o fi certat-o pe simpatica băutoare de bere pentru sprijinul acordat președintelui Băsescu în ultima criză politică majoră românească ?
   În definitiv și la urma urmelor , avea premierul Ponta destule motive să ridice tonul la cancelarul Germaniei : și întemeiate !

   Din păcate , m-am trezit din reverie la auzul explicației date de știrile TV : toată întrevederea celor doi șefi de guvern a durat .... PATRU (4) MINUTE !
   Vă dați seama domniile voastre ce tur de forță trebuie să faci ca în acest timp să apuci să spui guten tag și auf wiedersehen ?

  Ω

   Ca de obicei , firea noastră cea păcătoasă nu ne dă pace și încheiem cu o întrebare : este adevărat ce se spune , că "bună ziua" și "la revedere" nu au intrat în cele patru minute ?
   Și că în realitate discuțiile au durat cu mult mai mult ?
  Cu mult , mult mai mult ?

   P.S. Sperăm că au cîntat imnurile naționale în formele lor prescurtate ....

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu