Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 februarie 2015

Copacul și pădurea

   Lucruri mai importante


   Suntem în ultima vreme asaltați de telenovela arestărilor: înainte de a deschide televizorul, radioul sau netul, te gândești „pe cine au mai arestat?”. Buuun, au cules și ciupearca de la Ialomița, pe Aristotel de Brașov îl țin strâns, iar în cazul Udrea, a fost hotărâtă reîntregirea familiei: toată lumea stă cu ochii ... holbați la cătușe, toți am învățat diferența dintre reținere și arestare, arestare preventivă și încarcerare ca urmare a unei hotărâri rămase definitive, etc, etc ...
   Suntem o țară de juriști, mai exact de penaliști!

   Numai că, asta-i pădurea din cauza căreia nu vedem copacii: la mică distanță de frontierele noastre, mocnește al treilea  război mondial, în Ucraina marile puteri au pus de o mică neînțelegere, adică la vreo mie de kilometri de frontiera noastră estică, mor oameni într-un război pe care nimeni nu știe cine l-a început și nici cum s-o sfârși!
   La vreo 500 de kilometri de coasta românească a Mării Negre, flota rusă se întărește, Crimeea redevenind baza navală tradițională ruso-sovieto-ruso din zonă! 
   Oficiali ruși, cu voie de la direcțiune, au început să profereze amenințări în mod public la adresa unui stat membru NATO (a României adică), trecând acel stat pe lista țintelor ce trebuiesc anihilate!
   În jurul nostru, vecinii fac jocuri ciudate: Ungaria, întotdeauna mare amatoare de prietenie cu răsăritul, nu se bagă, nu se amestecă!
   Cehia, a cărei economie (cum oare?) este incredibil de puternic legată de Rusia, așișderea!  
   Bulgaria, în sudul nostru, este știut ce simpatie poartă fratelui mai mare!
   Serbia, făcută țăndări de „frații noștri occidentali”, probabil că n-ar regreta întoarcerea la Jugoslavia!
   Noi și polonezii, două „mega extra super puteri”, ne-am trezit să facem pe cocoșii și să mergem necondiționat pe mâna vestului, uitând că dacă Rusia promite să se retragă din Ucraina dar cere în schimb o influență sporită în estul Europei, suntem din nou în partea cealaltă a cortinei de fier! Uitând că alegătorii germani sau francezi sau englezi nu-l vor vota pe X pentru că s-a luptat pentru România care i-a umplut de țigani, hoți și cerșetori, ci pe Y care a evitat un război îndepărtat și care război, nu le spune nimic!
  
   Așadar, ce variante are România acum?
   Ce soluții are România acum când SUA amenință Rusia cu înarmarea Ucrainei?
   Ce rezervă are România?
   Cine este omul acela de stat capabil să conducă prin furtuna amenințărilor Rusiei la adresa noastră, găurita corabie românească?
   Chiar există el?
   Nu-mi spuneți că este cel ce vrea să dea 2% din PIB armatei la anul, nu-mi spuneți nume doar pentru că sunt cunoscute, numiți un personaj serios și de încredere!

   Dacă va fi nevoie, istoria îl va scoate la iveală pe acel cineva necunoscut încă, noi urmând să-i ridicăm statui și să-i folosim numele pentru botezarea unor bulevarde!
   ... dacă însă, nici istoria nu-l va găsi, nici noi nu vom mai fi pe aici să-l căutăm!

   Ω

   Și să mă mai intereseze de Udrea?
   Sau de Cocoș?
   Ori de oricare alt pungaș cu guler alb?
   Legați-i pe toți, judecați-i pe toți, condamnați-i pe toți cei care merită asta, dar hai să ne concentrăm pe lucruri mai importante!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu