Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 februarie 2015

De timp liber ...

   De la patinaj la autostrăzi


   Am avut ceva patinaj artistic! La TVR: adică, am avut din nou alina alexoi, cu aceleași inepții debitate cu siguranța prostului cu diplome cumpărate și convingerea deșteptăciunii care vine odată cu postul! Pe lângă lipsa de mobilier intelectual, zisa alinuță, mai are ceva ce ar trebui să observe șefii domniei sale: nu, nu vocea anostă și chiar neplăcută, nu, nici faptul că nu știe să „vorbească cu semne de punctuație”, ci faptul că mai ales la televiziunea publică, ea ar trebui să fie un exemplu de exprimare, un exemplu de LIMBĂ ROMÂNĂ, așa că cineva, de deasupra ei, ar face bine să-i explice că licențele literare nu fac parte din limba literară! Parol, „un super exercițiu” poate fi o formă de adresare la mantinelă, nicidecum la microfon!
   Oricum ar fi, mulțumită celor ce o țin în continuare pe tută angajată pe banii noștri, hobana cu ai lui „Icari zburători” a devenit un monument de cultură și un exemplu de exprimare literară!
   Pentru că nu putea rămâne fără pereche, spunem doar că l-am ascultat uluiți pe șeful federației române de ȘAH vorbind despre faptul că profesorii de limba sport sunt ... FACILITAȚI! Ce dracu' o însemna asta, nici el nu știe: probabil că pentru dumnealui, pokerul rămâne sportul ... minții!

   Elena udrea încearcă să muște: se dă de ceasul morții și, simțindu-se fixată pe o poziție imposibil de părăsit, dă în toată lumea, orbită fiind de furie! Da, ne așteptam ca dumneaei să muște și să zgârie, dar nu ne așteptam să nu aibă un plan și s-o facă așa, la nervi și disperare! Lucrul, de fapt ne bucură: numai și numai așa, reacționând la draci, mai aflăm și noi niște dedesubturi! Relația de afaceri udrea cocoș, pare a fi din ce în ce mai vizibilă, iar dragostea sinceră pe care i-a purtat-o fostului soț, pare a nu fi cu nimic mai prejos decât orice asemenea amor între o blondă dispusă și o avere prea plină: exemple sunt nenumărate, virilitatea părând a sosi la pachet cu sumele din conturi! Iar lucrurile, nu par a se opri aici: prietenia cu isterica bica (cum reușesc oare niște proaste să-și subordoneze în totalitate unele instituții sau firme?) o obligă pe prezidențiabila candidată în Norvegia să-i sară acesteia în ajutor!
   Doamne, ce mai avem de aflat?
   Chiar a avut dreptate Emil când a plâns în direct la TV, supărat că l-au învins serviciile?
   Păi atunci, dacă pe Trăienel nu l-au învins, noi ce să înțelegem?
   Și pe lenuța de ce-a lăsat-o în gura lupilor?
   Vom vedea!

   Partidul mamut (!!!) al lui voiculescu, este pe cale de a ne arăta adevărata lui valoare: se pare că fără bănuții aduși de tăticul fondator, conservatorii au mari șanse să intre în conservare!
   Ca să vezi!
   Și noi care-i credeam o forță ...

   Nici UNPR-ul gealului de manutanță nu-i departe, deși acest super extra mega partid ne așteptăm să reziste datorită ideologiei pe care o are și cu care a câștigat inimile românilor la toate alegerile ...
   Sper că nu m-ați crezut!?!
   Am doar o întrebare pentru tov. geal: ce-i aia ideologie?

   Lucrurile bune nu se pierd așa, cu una, cu două!
   La presiunea președintelui, factorii responsabili au început să lucreze în două direcții extrem de importante: un parlament cu mai puțini aleși și votul prin corespondență pentru românii din afara țării. Amândouă poveștile mă sperie: prima, pentru că după ultima discuție pe această temă, scumpii noștri parlamentari s-au înmulțit prin secretarioză (priviți cu atenție sala și-mi veți da dreptate) cu aproape 50%, iar a doua, pentru că în buna tradiție românească, lucrurile sunt făcute cu koor-ul!
   Nu ai ce le face și pace: de ce votul prin corespondență pentru românii din diaspora și nu pentru toți românii?
   Cei plecați sunt mai cu trei ... picioare?
   Sau ce au ei în plus?
   De ce nu se aplică votul prin corespondență la nivel național și, mai ales, prin corespondență electronică? Ar fi un bun prilej de a scăpa de fosilele politice de astăzi prin aducerea tinerilor la urna electronică: dar nu, statul nostru iubit, ne împarte din nou în grupuri diferite; unii sunt mai români decât alții!
   De ce?

   Ω

   Viața politică, juridică și socială este din ce în ce mai activă: așteptăm cu nerăbdare noutăți!

   P.S.1 Justiția exagerează și își bagă nasul puțin cam mult în afacerile cu statul: păi ce credeți, că banii ăia negri le-au rămas numai patronilor de firme? Ei aș, o parte din ei a ajuns și prin campaniile electorale ale unora, doctori sau nu!
   Așadar, lațul se strânge!
   P.S.2 Niște jurnaliști americani (deci nebuni!) vorbesc despre țepele trase de Bechtel prin europa de est, readucând în discuție autostrada Transilvania, gradul ei de execuție (12%), gradul de achitare a lucrărilor (64%) și modul total netransparent în care a fost ea atribuită de un pierzător de contracte grupului american: sperăm să mai fie un procuror liber, să-l cheme pe omu' cu Cornu' la explicații!
   Doar așa, de curiozitate ...
   P.S.3 Dacă tot a fost parcat cocoșul, nu ar fi cazul să se mai găsească un procuror liber? Cum pentru ce ... ? Poate aflăm cum a fost cu afacerea aceea minunată, aceea cu var și bidinele, aceea dintre Dali și primăria căpitană pardon, generală, aceea cu parcările din București!
   Tot așa, doar de curiozitate ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu