Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 februarie 2015

Minsk sau Munchen?

   Ce copii cuminți!


   Chiar așa arată cei doi „răi” ai Europei, cei doi duri, care au venit să-l sperie puțin pe Putin: ca niște copii cuminți, care și-au păpat legumele și cărnița și supița și așteaptă acum ca tăticul, care are treburi mai importante de discutat, să le dea drumul la joacă.
   Figurile celor prezenți nu prevestesc nimic bun, iar atitudinea celor doi copilași spune clar că din șasele primit cu mult noroc, ei au făcut în carnetul de note un opt! Sunt atât de spășiți, atât de umili, atât de înghesuiți unul în altul, încât te întrebi dacă poza nu este trucată: dacă așa arată o discuție în care pui cuiva probleme de viață și de moarte și te aștepți să-l convingi și să facă ce-i ceri, atunci nu mai știm noi cum arată teama și neputința: cei doi, sunt așezați pe aceeași piesă de mobilier - în timp ce exsovieticii sunt clar individualizați pe fotoliile proprii, sunt plasați puțin mai jos ca nivel - suficient cât să stea cu genunchii la gură - și, în mod foarte ciudat pentru niște persoane care s-au dus să impună ceva președintelui Rusiei, nu stau sprijiniți de spătar ci, sunt solid așezați pe marginea canapelei! Au de fapt figurile unor petenți care au nimerit la niște discuții care-i depășesc și de la care ar șterge-o urgent dacă ar putea!
   Mda ...
   Rusia, înțelegătoare cum o știm, a declarat că s-a ajuns la o înțelegere privind un armistițiu - timp în care trimite în Ucraina noi tancuri și lansatoare de rachete, iar „durii” reprezentanți ai Europei unite ne amăgesc cu faptul că s-a ajuns la un „acord verbal”! Să vedem și minunea asta: state care nu respectă înțelegeri diplomatice semnate și parasemnate, respectând un ... acord verbal! Ar fi minunat dacă s-ar întâmpla, dar pare greu de crezut!

   Ce ne așteaptă?
   Dacă este adevărat ce se spune, economia Rusiei se află în mari dificultăți, iar președintele său s-ar mulțumi pe moment cu Crimeea dacă i s-ar oferi o ieșire onorabilă din situația mizerabilă în care s-a ajuns.
   Dacă nu este adevărat și dacă Rusia mai poate rezista economic, pe valul simpatiei populare, același președinte ar putea forța lucrurile, dorindu-și controlul total al zonei de nord nord est a Mării Negre, cu posibilitatea de a lovi oricând orice țintă din zonă.
   Dacă SUA, în măreața-i inepție, se amestecă în Ucraina trimițând instructori și armament, Rusia va înțelege mișcarea ca pe o declarație de război, considerând Rusia Mică drept propria-i ogradă.
   Dacă în continuare China își vede numai și numai de creșerea ei economică, europenii și americanii vor trebui să se spele pe cap cu problema pe care n-au vrut să o rezolve în anii '90, atunci când URSS-ul numai că nu țipa să fie dezmembrat în stătulețe cât mai mici. 
 
   Ω

   Dacă ne gândim bine la ce se întâmplă acum și la cum se poartă „marii oameni de stat” în fața forței brute, privim fotografia de mai sus și parcă vedem alți patru cavaleri ai apocalipsului
semnând acorduri și înțelegeri!
   Nu mai lipsește decât un petic de hârtie pe care să-l fluture Merkel sau Hollande pe scara avionului la întoarcerea acasă, în timp ce ar repeta chamberlainienele cuvinte:
„V-AM ADUS PACEA!”

   Doamne ferește!


























 

Un comentariu:

  1. Neat blog! Is your theme custom made or did you
    download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make
    my blog stand out. Please let me know where you got your theme.
    With thanks

    Here is my homepage: Business Directory

    RăspundețiȘtergere