Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 februarie 2015

O poveste ...

   A fost odată, ca niciodată,
   Că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti ... 


   Au fost două familii, familia Son și familia Escu. Familia Son, avea puțin pământ (puțin și prost), nu avea apă, nu avea drumuri ... în schimb familia Escu, avea pământ mult și gras și bun, avea pe acel pământ drum de acces, avea canal de irigații, avea tot ce-și putea dori!

   Tatăl din familia Son, împreună cu copiii lui, s-a apucat să muncească pământul acela sărăcăcios, l-a săpat deși scotea scântei când îl loveau, l-a udat mai mult cu cana (că a fost cam secetă!), iar în final, când au cules roadele, mai întâi a oprit pentru familie ce a fost necesar, iar puținul rămas l-a vândut. Bănuții, i-a pus grijuliu de o parte, iar când a avut destui (după mulți ani de muncă) a mai cumpărat pământ, a produs mai mult și a câștigat mai mult, așa că și-a dus familia la doctor când a fost nevoie și nu numai, ba chiar și-a trimis copiii la școală, astfel că aceștia, s-au întors mai deștepți, iar producția a crescut și mai mult (adică și vânzarea și profitul!).

   Tatăl din familia Escu, știind că pe cine-i credincios, nu-l lasă Dumnezeu să moară de foame, și-a trimis copiii pân' la cârciumă, să-i ia ceva de dat pe gât, apoi s-a așezat la marginea locului și s-a uitat luuung la tot pământul pe care-l avea: s-a uitat și i s-a făcut și silă și milă! Silă de cât ar fi trebuit să muncească și milă de el, de palmele și de șalele lui, dacă s-ar fi apucat de așa ceva!
   Copiii i-au adus clondirul, apoi l-au rugat să-i lase să se apuce să lucreze pământul, că nu erau puturoși (ba chiar din contră!), dar el, după ce l-a băut, i-a luat la bătaie, că dacă se arătau harnici, îl făceau pe el de răs!
   Așa că, Escu a găsit soluția: a vorbit cu Son, care a venit cu copiii lui cu tot și, i-a dat pământul să-l lucreze! Dar nu degeaba, nu nu: la fiecare sută de banițe făcute de Son, Escu primea și el una, că doar era pământul lui!
   Pe copii, Escu i-a gonit de acasă, trimițându-i să fure sau să cerșească (nu l-a mai interesat), în schimb pe copiii lui Son îi ținea la mare cinste, că erau curați și sănătoși și învățați și bine crescuți!
   Ce s-a ales de copiii lui Escu? Păi, ce să se aleagă, niște golani acolo, niște vai de mama lor, că au speriat lumea cu apucăturile lor, cu proasta lor creștere și cu mizeria în care trăiau: abia de-i mai lua cineva slugă cu ziua!
  
   Escu în schimb, trăiește bine din banițele pe care le capătă și care-i asigură hrana: atunci când are nevoie să meargă la doctor, se împrumută de la Son și, cum nu-i poate da nimic înapoi (v-am spus, banițele alea primite îi ajung doar să mănânce) îi dă bucăți de pământ.
   Son i-a luat pământul de tot și s-a făcut stăpân pe cele mai bune locuri!
   Copiii lui Son sunt sănătoși și merg la școală!
   Totul este bun și frumos, atâta timp cât au grijă de Escu să nu-i lipsească sticla cu rachiu: nici nu cere altceva, doar sticla să-i fie plină, emisiunea lui măruță și iluzia votului democratic din când în când!
   Atât ... și este fericit!

   Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea'șa!

   Ω

   Sau pe o sondă, ori pe o mină, ori pe izvoarele de apă minerală, sau pe fabrici, pe ApaNova, pe Enel, pe orice vreți dumneavoastră!

3 comentarii:

  1. Facial steam also encourages its treatment mask to penetrate deeply
    into the skin faster, saves time. Whatever the reason, it remains to be decided as the lawsuit progresses.
    Only work, there is cooperation and spend only 5 minutes or less you pull over to avoid your skin to promote.


    Feel free to surf to my web-site; diy heating pad

    RăspundețiȘtergere
  2. By winning a verdict against the doctor who prescribed the pad even though MS patients lack heat
    sensitivity, she shocked her firm and at 37 she is one
    of the most successful female personal injury lawyers in the country.
    This is possibly the least affordable aspect of
    raising a newborn kitten. I draw this conclusion not from 30 years of experience working
    with those who actually suffer with a chronic bad back, but after having read countless articles both
    online and off suggesting that most back pain goes away all by itself, usually within a
    few weeks.

    My web-site :: Homemade Heating Pad

    RăspundețiȘtergere
  3. Regular robes are a thing of the past and our spa robes, that are cordless
    heated bathrobes are the future. So, don't get mad at
    me for this, because I am a Star Wars fan, too. The
    moral of the news story is whether to take home
    remedy suggestions as information about traditional, historic ways of improving circulation from the outside and being careful around heated objects of any type, even a hot water bottle or a warm poltice.


    Also visit my page; homemade heating pad for cramps

    RăspundețiȘtergere