Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 februarie 2015

Entr'acte - Realizare românească

   Ce-i prea bibilit, strică!


   Ghicitoare:
care este legătura dintre asta și asta?
   Hai că v-am prins, nici dacă vă las o zi întreagă, tot n-o să ghiciți!
   Așadar, să explicăm puțin cele două fotografii, sau mai exact conținutul lor:
- prima fotografie, surprinde o groapă de gunoi pe cale de a se naște pe unul dintre multele locuri virane ale „frumoasei” noastre capitale; notați vă rugăm, că respectiva realizare urbană, este plasată între două vechi clădiri și două străzi, așa că nimeni nu poate spune că aduce cineva gunoi și-l aruncă aici pentru că nu-l vede nimeni!
- a doua fotografie, ne arată interiorul unei noi librării (?) Cărturești; librăria de acest tip, este mai mult decât atât, oferind amatorilor de bine și de bun gust, nu numai carte (de multe ori bună) ci și muzică și vin și mirodenii și ceva jucărele pentru copii (de toate vârstele); această ultimă realizare a celor de la Cărturești, albă precum coala de hârtie, de sus și până jos, se dorește un colț intim și totodată public pentru cine nu se mulțumește cu manelele de la măruță și, putem spune că într-adevăr asta este!
   Dar (vă întrebați dumneavoastră pe bună dreptate!) care este legătura dintre cele două fotografii?
   Ei bine, legătura este asta!
   Splendida renovare a fostei bănci Chrissoveloni, fostă magazinul Familia actuală Cărturești, superba lucrare de proiectare arhitecturală și constructivă, minunatul rezultat al muncii unor profesioniști adevărați, este, mulțumită primăriei care o administrează (parcă sector 3) vecină cu groapa de gunoi mai sus pomenită! Nu deranjează pe nimeni nimic, se poate întâmpla orice, atâta timp cât nu se mai vede dacă te întorci cu spatele!
   Mie unul, îmi este clar că nu a venit nimeni din Ferentari să arunce gunoaie pe Lipscani, îmi este clar deci, că tot megieșii sunt autorii, adică se bip-bip la propriul nas și nu-i deranjează! Dar multele noastre structuri polițienești, nu văd?
  
   Este păcat de banii irosiți cu renovările din Centrul Vechi, dacă lucrurile odată făcute sunt lăsate pe mâna unor imbecili cu epoleți, care înțeleg că ele există numai pentru a avea ei o sursă de venit: pe partea BNR dinspre același Lipscani, pavajul este distrus pe suprafețe întinse, deoarece locul gândit pentru a fi PIETONAL, cu largul concurs al poliției comunitare și rutiere, s-a transformat într-o vastă parcare!

   Ω

   Așadar, chiar dacă vă deranjează, titlul este potrivit:
O REALIZARE ROMÂNEASCĂ!
FĂCUTĂ CU ...UL!
   Vom reveni curând la zona aceasta plină de potențial și de mizerie.
 






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu