Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 25 februarie 2015

Să ne țigănim

Me and you
God only knows it's not what we would choose to do.

   În UK, se repetă plicticoasa scenă a alegerilor: se apropie un asemenea moment, un vector media este activat privitor la „deranjanții” imigranți! Însă, întotdeauna supărarea vine de la cei proveniți din state care nu au fost colonie a regatului: dacă am fi fost și noi dominion britanic pentru câțiva ani, nu ne-ar mai fi băgat în seamă!
   Dar, cum noi am fost la un pas de a deveni raia turcească ori gubernie rusească, suntem perfecți pentru rolul de bau-bau. Faptul că se agită atât de mult, nu va face în final decât să îmbogățească limba engleză cu cuvinte noi derivate din cele ale intrușilor și, de asemenea, vor reuși la un moment dat să stârnească ilaritatea cetățeanului britanic normal. Însă, până atunci, conaționalii noștri se pare că suferă din cauza asta, drept care iau o poziție cât pot ei de fermă: bravo lor, nimic de zis, dar nu așa îi vor face pe englezi să-și grăbească mentalul legat de români, ci prin dovedirea făcăturilor prezentate pe post, prin demontarea minciunilor și prin împiedicarea proliferării țigănelilor oriunde ar fi ele!
   Stimați conaționali, aveți tot respectul și toată admirația mea pentru protestul organizat în fața postului TV, dar credeți-mă, nu ați reușit decât să atrageți atenția asupra abjectului reportaj!
   Pentru că vă simțiți cu musca pe căciulă, credeți că toată lumea vă arată cu degetul și că sunteți judecați funcție de absurditățile prezentate de câte un imbecil documentar: sunt convins că oamenii de calitate
NU SUNT EVALUAȚI FUNCȚIE DE CONAȚIONALI!
SUNT FERM CONVINS!
   Însă, la fel de ferm sunt convins de faptul că atunci când ați văzut o țigancă pe stradă punându-și fustele-n cap, v-ați întors cu spatele și v-ați îndepărtat cât ați putut de repede! Bag mâna-n foc că nu v-a deranjat faptul că un individ care se dădea român se BEEP BEEP BEEP în stradă, ci că v-ați amuzat - de multe ori - pe seama idiotului, sperând să nu vi se spună că sunteți de-un neam! Sunt la fel de convins, că apariția domniilor voastre cu tricolorul și pancarte nu are nici un strop de patriotism (așa cum ar lăsa drapelul de înțeles), dar are un ocean de teamă de posibila xenofobie britanică!
   Greșesc?
   Nu, nu greșesc și, indiferent de ce veți declara dumneavoastră, știm cu toții că ăsta-i adevărul: dacă doriți cu adevărat o schimbare de atitudine, nu mai așteptați reacția televiziunilor sau a autorităților, nu vă mai ascundeți după degețelul subțire numit drepturi și libertăți și, luați-i chiar voi de urechi pe cei ce vă fac de râs! Nu, nu în mod propriu și concret, ci prin intermediul autorităților, care vor constata că mulți dintre țiganii români care i-au sufocat în ultima vreme, nici măcar nu sunt români și nici românește nu știu! Nu vă mai complaceți în situația de expați, nu mai dați lecții din gură, demonstrați!

   un Ω din țară

   Demonstrați prin comportament și spirit civic că nu sunteți ca ei, că românii sunt altfel, că se poate avea încredere în ei și că cea mai mare parte a părerii preconcepute despre conaționalii dumneavoastră nu este decât o propagandă (bănuim noi a cui)!
   Demonstrați că vă deranjează comportamentul deviant și deviat oricând și la oricine, nu doar când vă deranjează în mod direct pe dumneavoastră!
   Demonstrați că sunteți altfel și că meritați să fiți respectați!
   Abia atunci, cetățenii britanici ordinary men for spune despre acea televiziune că a făcut
O ȚIGĂNIE!
   Altfel NU!
   Dumneavoastră alegeți cum veți proceda, dumneavoastră și numai dumneavoastră puteți alege calea viitoare de exprimare!
   Noi, vă dorim succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu