Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 iulie 2015

Cu glodul prin bunul simț

   Predestinare?


   Indiferent de ce va spune votul partidului, pe termen mediu și lung psd-ul va urma un leader chiar dacă el nu va fi cel ales la prima strigare: indiferent cine va fi numit să conducă această pseudodemocrație până la congresul extraordinar ce va hotărî cine este noul năstase, atunci va fi pus în fruntea partidului omul ce-i va hotărî destinul lui și nouă pentru mai mult de patru ani!
   Acum, pare a fi o luptă - și nu o bătaie, așa cum lipsit de inteligență și profesionalism titrează un post de știri - între două opinii diferite: pe de o parte madama bacoviană, pe de alta papionul politicii teleormănene, pe de o parte madama cu posibil saturnism, pe de alta un posibil scriitor de succes, pe de o parte o femeie cu mai puține aroganțe și agresivități în limbaj și comportament, pe de alta farul luminos al partidului!
   Ideologic? Ideologic, cei doi seamănă întregii clase politice românești, adică ... ce-i aia ideologie? Ideologic așadar, cei doi sunt identici pentru că nu par a avea așa ceva!
   Partinic? Așișderea, nu au o afinitate anume pentru psd și ideile lu` nea nelu, dar dacă aici s-a întâmplat să se întâmple așa întâmplare ca întâmplător să se întâmple să fie și ei întâmplător în frunte, de ce nu?
   Eficiența? Eficiența celor doi în partid s-a văzut până acum și este punctul lor forte: ambii execută întocmai și la timp ordinele partidului, ambii se înclină - vorba poetului - până la pământ în fața dorințelor partidului, ambii se zbat și fac orice sacrificii la cererile partidului! Și când spunem „partid” spunem secretarul său general tovarășul Nicolae Ceaușescu! Scuze, doream să spun președintele psd indiferent cum îl cheamă! Oricum am lua-o, sunt eficienți!
   Pregătire? Asta nu contează în politică, este o problemă desuetă, drept care la congresul extraordinar ce urmează a numi noul comandant suprem ... (ce am oare de-mi vine limbajul ăsta când vorbesc despre psd?) președinte al psd, se poate înscrie cu reale șanse de câștig și un tip care sigur va uni partidul în jurul ... (ptiu, drace) adică un lăcătuș mecanic care musai se pricepe la suduri.

   Și atunci, ce deosebește cele două personaje și liniile lor politice?
   Aroganța și obrăznicia, indiferența față de opinia publică, asta deosebește cele două personaje și păreri: dacă saturniana madam Pb se poartă o idee mai elegant (chiar dacă de multe ori aspectul ei ne-o amintește pe tanti găinușă), dacă ea nu are cel puțin până acum cheful de a scuipa în farfuria democrației o condamnare definitivă, liviu dragnea nu se împiedică în asemenea nimicuri! Liviu dragnea face orice să parvină, face orice să demonstreze că justiția și legile statului român sunt eronate și că EL, EL care a lucrat în interesul partidului are dreptate chiar dacă se poate lăuda în CV cu o sentință definitivă! Abia acum pot înțelege cei ce au căzut la înțelegere ce greșeală au făcut: atunci când procurorii s-au înțeles cu individul pentru o pedeapsă cu suspendare nu s-au gândit că democrației românești aceasta îi va face mai mult rău decât achitarea personajului - dacă justiția îl închidea, era uitat, era tras pe linie moartă, era scos din joc, dar sentința cu suspendare îi dă omului șansa să intre încălțat în casa bunului simț și să murdărească totul cu zoaie și noroaie din Vlașca și Teleorman, deschizând larg calea oricărui pușcăriaș către orice poziție în statul român!

   Acum, psd-ul are ocazia să ne arate că este o organizație responsabilă și să-l așeze pe liviu dragnea lângă amicul ponta, să-i tragă deci pe amândoi pe linie moartă, să uite de perioada sârbului dacian și de ghiță și de alții asemenea lor, psd-ul are ocazia să o ia de la capăt, de la zero și, până la viitoarele alegeri să-și compună o nouă figură prin spălarea păcatelor de către cei susnumiți.
   Însă, același psd, poate arăta că nu este interesat de părerea alegătorilor, poate să se bazeze în continuare pe nucleul dur de votanți pentru zahăr, găleți și ulei de gătit, poate arăta că nu-l crede pe individ vinovat, poate arăta că este împotriva justiției pe care astfel o blamează și poate să-l aleagă pe dragnea la conducerea partidului!

   Ω

   Ce linie vor alege baronii psd?
   Ce doresc ei pentru viitor?
   Se mulțumesc cu psd-ul oaie de muls sau vor o schimbare care va marca schimbarea întregii clase politice românești?
   Se vor mulțumi ei să pună șef unul dintre oamenii lui ponta/ghiță/herțanu/etc, etc?
   Ce semnal vor alege să dea opiniei publice: că sunt alături de lege și o respectă sau că ei au legea lor paralelă care primează în fața legilor statului român?
   Vor hotărî ei să rămână legați de lotul ponta?

   Totul este posibil prin hotărârea baronilor psd în legătură cu liviu dragnea: alegerea lui dragnea înseamnă continuarea politicii de tip hrebenciuco michișpăgiene, nealegerea (și chiar îndepărtarea) lui ar fi un semnal al ruperii definitive de o linie politică falimentară pentru țară și profitabilă pentru câțiva grei!
   Ce semnal ne va da psd-ul?
   Aceasta-i întrebarea!
   RESTUL E TĂCERE!
   P.S. Știu că asemănările psd - pcr par desuete, dar nu mă pot opri să nu-mi amintesc de acele vremuri când îi văd pe minipolitrucii psd-iști cum se gudură pe lângă câte un vremelnic șef, oricât de nul ar fi el:
și cu asta basta!
   În ultima clipă aflăm că liviu dragnea a câștigat alegerile pentru șefia interimară a psd, cu scorul zdrobitor de 65 la 18: așadar, partidul lu` nea nelu alege să urmeze aceeași linie și să nu se schimbe nici un pic!
   Așteptăm cu nerăbdare reactivarea lui viorel hrebenciuc ...
 
LUPU-ȘI SCHIMBĂ PĂRUL,
DAR NĂRAVUL BA!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu