Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 iulie 2015

De la ciclism la istorie?

   Monstrul își cere partea


   Și a fost și etapa conținând imposibila cățărare de pe Tourmalet!
   Turul Franței continuă, arătându-ne un Chris Froome suspect de bun, adică un om care ni-l amintește pe Lance Armstrong; același Tour, ne arată un Contador obosit după Il Giro și, la total general, o echipă - pe numele ei Sky - încredibil de bine pregătită și de omogenă. Toate astea, erau de așteptat, cursa fiind ca de obicei pigmentată cu străluciri meteorice între bătăile de metronom ale marilor rutieri: acum, vestitul munte Tourmalet, încercarea Pirineilor, a cernut cicliștii la sânge, pregătind multe abandonuri în zilele ce vor veni - efortul de astăzi trebuie să se resimtă!
   Regretăm numai că Alberto Contador nu poate ține (până acum) pasul cu Chris Froome, privându-ne astfel de un spectacol de zile mari: dar, mai sunt multe zile de biciclit, totul este posibil!
   Să avem deci răbdare!

   Ω

   Ar mai fi ceva de regretat după ziua aceasta a Tourmalet-ului: comentatorii de la Eurosport România, în loc să rămână la ciclism, adică acolo unde se mai iartă câte un dezacord în gen sau număr, acolo unde bâlbâiala este trecută cu vederea, acolo unde rețeta zilei poate salva „ora doișpe” sau „treizeci și unul de zile”, așadar, în loc să fie isteți și să se păstreze în zona lor de confort, au călcat pe arătura istoriei, reușind ca în doar câteva minute să dea cu piciorul la bună parte din cota de simpatie pe care și-o asiguraseră deja! Cei trei, au demonstrat rapid că nu oricine poate fi comentator sportiv, debitând o mulțime de legende populare, demonstrând că mai au de lucrat pe la anii de domnie, demonstrând că noțiunea de „monarhie constituțională” nu le spune nimic, demonstrând că vorbesc despre oameni și întâmplări pe care nu îi/le cunosc decât din povești vânătotești, demonstrând că școala comunistă a fost foarte bună la capitolul istorie!
   A, să nu uit: demonstrând și că este ușor să te faci de râs, atunci când într-o singură frază poți debita atâtea enormități!
   Enfin, cu speranța că au avut o zi proastă ca Alberto Contador în etapa a-X-a, le dorim să nu repete contraperformanța etalării pseudo cunoștințelor istorice și să rămână la sport, bucătărie și geografie turistică!
   SUCCES!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu