Faceți căutări pe acest blog

marți, 28 iulie 2015

Merțanu` dă lemn, mâncaț`aș! Să nu fim rasiști! Să fim înțelegători!

   Toate lucrurile bune au un sfârșit!


   Ei bine, s-a terminat în bună măsură supremația lui Alberto Contador: din fericire!
   Din nenorocire, a început cea lui Chris Froome și a echipei Sky, ceea ce înseamnă că în continuare marile tururi cicliste sunt fără sare și fără piper: un Mortirolo ori un Tourmalet nu înlocuiesc suspans-ul celor trei săptămâni cu învingător sigur - ar trebui luat exemplul curselor de trap și introduse etape cu handicap? Numai așa ceva ar mai salva ceva dintr-un sport în care cercetarea este cu mulți pași în fața inspectorilor antidoping!

   S-a terminat și primăvara DNA-ului și pușcăriabilii care până mai ieri se jenau, astăzi scot capul cu mândrie și-și cer drepturile! Și asta pe bună dreptate că dacă la dragnea se poate, la ceilalți de ce nu s-ar putea? Este clar că ponta, așa hulit cum este el, nu a făcut (nu a vrut sau n-a putut?) nici un fel de presiune asupra procurorilor, lăsând baronii locali la cheremul anchetatorilor! Acum însă, dacă dragnea a arătat că nici în koor nu-l doare de justiție, de asumarea vinei, de latura morală a SENTINȚEI DEFINITIVE și celelalte „somități” scot capul iarăș la iveală! Mă aștept ca la anul, în plină campanie electorală, dumnealor să-și atragă voturi lăudându-se cu faptul că
„AU LUPTAT CHIAR ȘI DIN PUȘCĂRIE”!
   Adică vom avea după legiunile de revoluționari flămânzi, cohorte de neoilegaliști cerându-și dreptul indelienabil de a continua să încalce legea! Și unii îi vor crede și le vor da votul și se vor lăsa din nou păcăliți!
   Pe merit aș spune eu, într-o țară de sălbatici!

   S-au terminat sărbătorile tradiționale de Sân`Ilie: ideea, care nu este rea de loc, a fost transformată într-una de un mahalagism crunt, adică se confundă zgomotul cu muzica, plasticele chinezești cu produsele tradiționale și mâinile murdare cu parfumul dat unui preparat de un mare chef! Păcat că lucrurile au ajuns aici, dar pentru o populație care este educată să confunde vulgaritatea ostentativă cu eleganța, maneaua cu muzica populară și vuvuzeaua cu naiul ori drâmba, este normal ca o sărbătoare a comunității să fie confundată cu bâlciul cel mai abject!
   Din atâtea confuzii, s-a ajuns tiptil și în punctul în care primarii sunt confundați cu regii!
   Poate nu sunt confundați ... poate chiar au devenit mici cneji și voievozi: doar pe ei se sprijină mașănăria de partid, pe ei, pe apropiații și pe familiile lor! În rest, numai de bine ...

   S-a terminat și pădurea: la ăst Sân`Ilie, am văzut cum o culme pe care de zeci de ani o știu împădurită, a chelit în doar câțive ani! Pentru asta, primăriile nu au fonduri (!?!?!), iar poliția care ar putea dovedi clar cine sunt țiganii care cară pădurea în curțile lor, stă de pază la intrarea spre poiana cu oroarea sărbătoarea având grijă să nu urce nimeni cu mașina! Nimeni în afară de un țigan enorm cu șatra-ntr-un Merțan cât un vapor, nimeni în afară de cunoscuții lor, nimeni în afară de cei care ... probabil, mă înțelegi! Chiar ne cred tâmpiți? Chiar își închipuie că noi credem că ei nu știu că merțanu` ăla și multe altele asemenea sunt din lemn? Din lemnul care împădurea odată munții aceia frumoși?

   Ω

   În zona despre care vă vorbesc, zonă aflată la mai puțin de 150 km de capitală, a existat pe vremuri o uzină destul de importantă, uzină astăzi răposată, uzină după revoluție completată și, practic înlocuită prin dezvoltarea explozivă a unui cartier zis
„ȚIGĂNIE”.
   S-a ajuns în situația paradoxală în care trebuie să te temi să treci pe drumul național! Să te temi ca nu cumva un țigan să se hotărască să-ți însceneze un accident! Să te temi să nu-ți arunce vreun puradel în fața mașinii! Să te temi să deranjezi vreun nespălat care vrea să stea în mijlocul drumului pentru că așa are chef! Să te temi ziua în amiaza mare: teama asta o resimt și polițiștii, teamă care le-a șters mințile și-și închipuie că lemnul este adus în curți cu elicopterul și nu cu căruța pe unul dintre cele câteva drumuri disponibile! Să te temi ... să te temi de țigani ... dar ei să fie supărați că nu le spui ... rromi!
   A fost bine că s-a ținut bâlciul mizerabil de Sân`Ilie ... restul nu mai contează! Să te temi ziua` amiaza mare în propria-ți țară, pe unul dintre cele mai circulate drumuri! Să te temi! Cu poliție și primărie și toate cele la câțiva kilometri distanță!
   Să ajungi să te temi de țigani! Mulțumim tuturor factorilor responsabili și stăm liniștiți pentru că știm că la anul sunt alegeri:
un țigan egal un vot!
   Este?
   Este!
  
DAR, CUM SPUNEAM: TOATE LUCRURILE AU UN CAPĂT ȘI UN SFÂRȘIT!
POATE SE VA TERMINA ȘI CU BANII ARUNCAȚI PE TRADIȚIONALELE ARTIFICII DE SÂN`ILIE - TRADIȚIE DIN MOȘI STRĂMOȘI!
POATE SE VA TERMINA ȘI CU FURTUL - INCLUSIV DE LEMN!
POATE SE VA TERMINA ȘI CU SUPREMAȚIA ȚIGANILOR ÎN DETRIMENTUL SUPREMAȚIEI LEGII!
POATE ...
Ori poate suntem ultimii imbecili și nu suntem în stare să facem ordine în propria țară!
Nici ajutați de primar!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu