Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 iulie 2015

Mazâl pe invers!

   Cum vrură stăpânii cei mari!


   Acum vreo două sute și ceva de ani, prin Moldova și Muntenia domni erau numiți niște grecotei din aceia veniți din cartierul Fanarului, oameni capabili a-și cumpăra domnia cu bani frumoși și care, la o adică, erau îndepărtați pur și simplu prin mazilire, adicătelea prin sugrumarea dumnealor cu fir subțire de mătase de către trimisul Porții, sugrumare anunțată prin acoperirea capului lor cu o bucată de mătase neagră, gest însoțit de expresia „mazâl”! De aici ne-a rămas nouă în limba română expresia „mazilire”, expresie ce vrea să zică nu atât de moartea cuiva cât despre îndepărtarea lui din funcție.
   Dacă vă amintiți, cu puțină vreme în urmă, aflând de necugetatul gest al Înaltei Porți zisă DNA de a-l lua la întrebări pe dumnealui victoraș mare poznaș, făceam pe Mafalda și prevesteam degraba lui mazilire! Iată că s-a întâmplat: greii partidului, oameni cu probleme și cu greutăți, după ce l-au rugat frumos să pună dracului mâna pe justiția asta nenorocită și să-i taie și limba și mâinile (că degeaba i-a scos cineva doar ochii) și s-o aducă la ascultare, au băgat de seamă că ea (justiția) nu moare și mușcă în continuare, drept care s-au apucat serios de treabă! În primul rând au constituit o comisie parlamentară care să studieze și să cerceteze mersul justiției - și al democrației? - în România, apoi l-au mazilit pe dumnealui victoraș soțul dacianei (cea care europarlamentar se cheamă) din postul de Ali Baba și cei 40 de hoți și, în al treilea rând și deloc de neglijat, își arată mușchii amenințând cu o retragere de la guvernare și provocarea de alegeri anticipate, convinși fiind domniile lor că opoziția nu este pregătită să preia guvernarea.
   Ce înțelegem noi de aici?
   Înțelegem că cucoana cu decimalu` s-a apropiat periculos de mult de unele locuri dureroase ale greilor, înțelegem că pe aceiași grei nu-i doare nici în beep de „dragă liviule”, de „dragă ghiță” sau de „daciana dragostea lui” ci de afacerile din județe! Și mai înțelegem că buba este atât de aproape de a se sparge și de a ne arăta tuturor în ce puroi trăiesc așa zișii noștri conducători, încât a fost trimis la Stambul, într-un proces de mazilire inversă, chiar socrul sinistrului operat! Mai înțelegem că zilele lui victoraș cel poznaș sunt în sfârșit numărate și la guvern și, mai ales, înțelegem că va fi sacrificat fără nici o remușcare!
   Nu suntem naivi să credem că i se pregătește altă soartă decât mentorului său năstase adrian, pușcăriaș cu repetiție!
   Nu suntem naivi să credem că PSD-ul l-a debarcat din senin, fără să știe cu siguranță că este vinovat!
   Nu suntem naivi să nu înțelegem că partidul încearcă să se distanțeze de vinovat(ți) în încercarea de a minimaliza suprafața ce fi-va împroșcată cu rahat cât de curând!
   Nu, chiar nu suntem naivi: teamă ne este că viitorul ne rezervă surprize urâte!

   Ω

   Ex președintele PSD plătește aroganța din ultimii ani, plătește siguranța inamovibilității lui, plătește prostia de a fi crezut osanalele unui ghiță, dragnea sau alt cumnat care l-au făcut să se creadă Dumnezeu! Plătește și va plăti!
   Nu, nu mă bucură faptul în sine, ba chiar pot spune că îmi este indiferent personajul și soarta lui și a familiei lui, iar dacă nu este vinovat sunt convins că va fi liber ca pasărea cerului: ce mă bucură este faptul că intervenția DNA-ului pune în temă clasa politică în totalitatea ei, atenționând-o în legătură cu ce se poate și ce nu!
   P.S.1 PSD-ul chiar continuă să se lase condus de un condamnat definitiv? Felicitări: aștept să văd cum va folosi opoziția această prostie în viitoarea campanie electorală!
   P.S.2 Firul negru de mătase urmează a se strânge și pe gâtul altora, cât de curând!
   P.S.3 Apropierea alegerilor pune din nou frână statului român, mutând banii de investiții în salariile bugetarilor, ajutându-ne să mai facem un pas către „țara de tip grecesc”!
   P.S.4 Procurorii au pus sechestru pe averea poznașului victoraș!
   P.S.5 Lui victoraș i s-a ușurat situația: nu mai este cercetat în dosarul Turceni-Rovinari!
ESTE INCULPAT!
Ne așteaptă vremuri interesante - cine va fi mai tare: justiția sau clasa politică?
HAI JUSTIȚIA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu