Faceți căutări pe acest blog

marți, 7 iulie 2015

Un nou început!

   Vrem sau nu ...

   ... le Tour vine peste noi!
   Indiferent de lamentările tragediei grecești ce-și poartă spectatorii spre ultimele acte la doar câțiva pași de noi, insensibil la durerile unor întregi națiuni și la paralelele făcute de unii între Ahile și ciobanul mioritic, le Tour vine!
   Le Tour a venit, vine și va mai veni: regretăm doar faptul că nu avem încă cicliști suficient de buni pentru a participa la asemenea mare circ, în rest așteptăm spectacolul sportivo turistic din fiecare an!
   Spus foarte pe scurt, în numai trei zile, întâmplarea a făcut să avem ceea ce altă dată nu vezi în trei săptămâni de cursă: o primă zi infernal de caldă, o a doua zi imposibil de ploioasă și, o a treia zi care din calmă cum trebuia să fie s-a transformat într-una legendară prin căderea unui grup masiv de cicliști din centrul plutonului în timp ce rulau cu peste 60 km/h! Căzătura cu pricina, a dictat deja mai multe abandonuri, a cotonogit leader-ul cursei și l-a schimbat, iar cățărarea de final (cu o pantă scurtă dar cu declivitate de peste 20%) ne-a arătat că Froome este în formă maximă și că până și Alberto Contador se poate sufoca!
   Așteptăm continuarea, așteptăm promisiunea celor trei coroane, așteptăm spectacol: asta dacă directorul cursei nu hotărăște din nou să bage „safety car-ul” cum a făcut ieri când a redus etapa de la 160 de km la doar ... 53!

   Ω

   Da, știu că în Grecia populația a votat într-un anume mod (dar votul a fost sentimental și nu rațional), știu că unii analiști se vor dezlănțui în a arăta meritele democrației directe, știu că tensiunea va continua, știu că un personaj și-a dat demisia și aspiră la o carieră fulminantă în politică ... știu, știu, știu: dar cred că avem și noi dreptul să trăim și să ne intereseze mai puțin de problemele altora sau, să ne intereseze cât îi interesează și pe ei de noi!
   Mai ales acum, când au început concediile ...
   În Grecia?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu