Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 iulie 2015

De speriat ...

   ... lumea, nu alta!


   Cam așa par a fi măsurile de austeritate impuse grecilor pentru diminuarea datoriei externe a țării lor! Într-adevăr, de speriat! Păi, dacă o luăm pe îndelete, vedem că ce-i negru pentru ei, pentru noi este parfum: TVA 23%? Veniți aici la 24%!
   Măriri de taxe? Vă așteptăm cu buzunarele larg deschise, să vedeți cum este la noi!
   Creșerea graduală a vârstei de pensionare de la 62 la 67 de ani? Hai aici la 65 de ceva vreme!
   Reducerea ajutoarelor pentru săraci? Vă așteptăm dragi palicari, să trăiți cu o sută de euro într-o țară cu prețurile de 90% din cele de la patrida!
   Așadar, luând la cunoștință numai câteva dintre măsurile de austeritate propuse și promise de guvernul grec, noi ce să facem, să râdem sau să plângem? Când Grecia a juns supra îndadorată, recurge după mult joc de picioare la ceea ce ai noștri (mult prea) scumpi conducători
ne-au băgat pe gât în doar câteva zile și cu vot unanim îndată ce a fost pronunțat magicul cuvânt „criză”! De ce în Polonia nu s-a întâmplat la fel? De ce polonezilor nu le-a spus nimeni că este criză? De ce la ei s-a putut într-un fel iar noi ne-am așezat imediat în genunchi? De ce noi trăim austeritatea grecească fără nici un beneficiu iar inventatorii sistemului se dau de ceasul morții după ce generații întregi au boierit-o cu burta la soare într-o perpetuă siestă mediteraneană?

   Ω

   Nu-mi place Tsipras, Varoufakis mi se pare demagog, dar trebuie să recunosc: atât au tărăgănat lucrurile, încât au ajuns în situația de a propune creditorilor ceea ce li se propusese lor acum mai mult de o lună, iar aceștia, încântați că totuși își vor recupera banii, nu mai cer nimic în plus, zic bogdaproste și cu asta basta!
 GRECIA NU A CAPITULAT: GRECIA A CÂȘTIGAT!
GRECIA A PROMIS ȘI ÎNCĂ NU A FĂCUT NIMIC!
GRECIA VA GĂSI MIJLOACELE DE A OCOLI PROMISIUNILE!
SIESTA VA CONTINUA ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu