Faceți căutări pe acest blog

vineri, 24 iulie 2015

După cincizeci de ani

   Pentru prima dată ...


   ... în România, un torționar, un instrument al unui regim criminal, este judecat și condamnat pentru faptele comise: alexandru vișinescu, fost comandant de închisoare în perioada lui Dej, este condamnat ca urmare a unui proces desfășurat într-un mod corect și democratic! Procesul a început cam la cincizeci de ani de la comiterea faptelor și cu mai mult de două decenii întârziere față de momentul în care putea demara cu adevărat: astfel, fostul colonel, un om foarte în vârstă, va beneficia de clemența legii, clemență pe care el nu a avut-o pare-se niciodată pentru deținuții pe care i-a păzit.
   Mă bucur că nu a ținut povestea cu executarea ordinelor primite, mă bucur că inculpatul condamnat s-a putut mișca liber și fără teamă pe stradă, mă bucur pentru efectul moral al sentinței ... pentru că cel cu adevărat punitiv fi-va nul!
   Pentru a nu repeta această greșeală, ar fi bine dacă cineva s-ar gândi să-i întrebe de sănătate mai rapid pe cei care au „lucrat” la Brașov în `87, la Timișoara și la Universitate (și nu numai) în `89, în București când cu mineriadele, cine se face vinovat de „pacea de la Cozia” și, dacă este posibil, cine ne-a intoxicat cu rahaturi în toți acești ani!

   Ω

   Când îi vine rândul și lui nea nelu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu