Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 4 noiembrie 2015

18.000/465? Paradoxul românesc!

   Raport creștinesc!


   PDG Daniel ne ceartă din interiorul mașinii cu girofar și coloană oficială și ne trimite să învățăm ce înseamnă religia ortodoxă! Cu mânie pastorală ne explică zisul Președinte Director General al BOR SA cum că nu este treaba bisericii să se ducă la credincioși, ci că aceștia au obligația de a se deplasa la biserică! Tocmai aici se află greșeala din modul de gândire al PDG-ului: domnia sa refuză cu încăpățânare să priceapă că religia și biserica nu sunt același lucru!
   Nu sunt și gata!
   Trebuie să înțeleagă măria sa daniel urmaș de teoctist, că administrația parcului național Bucegi nu este parcul național Bucegi ori Delta Dunării, nici administrația unei grădini zoologice nu este grădina zoologică! În același mod simplist, ar trebui să le explice și credincioșilor că biserica nu este similară cu religia și că nici credința omului de pe stradă nu este conformă canonului ortodoxiei de bani aducătoare și oricărei vremelnice puteri lumești prea plecată!
   Daniel, cel ce se crede stăpân al conștiințelor noastre, se plânge de ostilitatea pe care o simte din partea unei părți a populației împotriva regiei autonome pe care „tovarășul popă” o conduce: încă nu a simțit agresivitatea, nu ostilitatea populației în masa ei, alta decât mulțimea bovină a pupătorilor de icoane!

   Ω

   18.000/425?
   V-ați întrebat ce înseamnă? 
   Răspunsul este simplu:
18.000 de biserici
425 de spitale!
   Îi mai pupați mâna danielului cel arogant și în trafic grăbit? 
   Suntem oare o țară de babe închinătoare la sfânta Paraschiva, suntem oare niște sălbatici de moaște pupători? Suntem oare noi toți niște bigoți cu mintea întunecată?
   În speranța că nu suntem, cerem din nou puterii politice dreptul egalității religiilor pe teritoriul României și detronarea așa zisei credințe naționale:
acest drept trebuiește câștigat și nu dobândit prin moștenire!
DOAMNE AJUTĂ!
 
   P.S. Vă întrebați despre ce fel de paradox vorbim aici?
   Este unul simplu: nimeni nu vede și nu înțelege nimic până ce nu se întâmpla o tragedie!
PRIMARUL DE LA PATRU,
PERSONAJ NOCIV ȘI HISTRIONIC,
NU A FOST DERANJAT DE NIMENI ȘI DE NIMIC
ATÂTA TIMP CÂT A ADUS VOTURI:
ACUM, PENTRU CĂ ESTE DOAR UN PRIMAR,
SPERĂM CĂ VA PLĂTI PENTRU TOT CE A
FĂCUT PROST ȘI N-A FĂCUT BINE!
PRIMARUL DE LA PATRU VA FI SACRIFICAT:
PE CINE VA TRAGE DUPĂ EL?
ÎI DORIM O CONFISCARE CÂT MAI EXTINSĂ!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu