Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 noiembrie 2015

Un nou fenomen

    Piața Universității s-a schimbat


   Știm cu toți ce înseamnă acest nume: Piața Universității a încetat de mult să mai aibă legătură cu învățătura sau studenția, ea devenind un simbol al manifestării frustrărilor și supărărilor populare, mai rar a bucuriei fotbalistice și a țonțoroiului jucat de un imbecil personaj pe propriul automobil de lux!
   Din păcate însă, am observat un nou fenomen „piețistic”, fenomen apărut în urma pasului înapoi făcut de „intelectualitatea” care nu dorește să coboare din turnu-i de fildeș și să se amestece cu vulgul, intelectualitate care însă așteaptă din partea aceluiași vulg recunoașterea meritelor academice!
   Acest gen de intelectuali, oamenii care vor dar nu prea, oamenii care pot dar nu acum, oamenii care știu dar numai pentru ei, au fost goniți înapoi acasă de îndată ce li s-a cerut părerea!
   Părerea și atât!
   Din teama de a nu fi confundați cu cine știe ce „corporatiști”, dumnealor au tulit-o spre casă, acolo unde visează la cât de frumos ar fi dacă mulțimea i-ar cunoaște și i-ar aprecia!
   În acea clipă și entuziasmul „corporatiștilor” s-a stins, așa că dumnealor, din teama de a nu fi confundați cu cine știe ce cetățeni care nu lucrează la o multinatională, s-au întors acolo unde se simt ei bine, adică într-un club, la o bere, la o pizza, spunându-și că au făcut destul, că de acum încolo prostimea ne-corporatistă ar trebui să se descurce și fără geniul lor care se manifestă în mod obișnuit de la 9:00 la 17:00!

   Dacă lăsăm la o parte ridicolul etichetelor aplicate de neputincioșii știriști de teren, adevărul care rămâne este sumbru: acele mii de oameni ce păreau atât de frumoși, au renunțat la a mai cere ceva și s-au retras lăsând să fie înlocuite în piață de
„IOHANNIS DEMISIA”,
adică de cei care cu nostalgie-și amintesc cum au venit ei prima dată în piață, organizați și scandând la unison
„IMGB FACE ORDINE”!
   Priviți-i cu atenție: mulți pensionari plictisiți de cicăleala nevestelor, au ieșit între două butoaie de varză să pună țara la cale! „Revoluționarii de profesie”, cei care stau permanent în fața Naționalului, se simt remontați și simt din nou că au un scop în viață! Forțele de ordine, plictisite, fumează pe ascuns și fac concurs de bancuri cu milițeni! Șoferii - pe bună dreptate - înjură traficul blocat!
   Așadar, ce s-a ales din noul fenomen Piața Universității?
   Praful și pulberea și ridicolul cu care „manifestările de durere” întunecă amintirea tragediei generate de lăcomia fără margini a pseudo oamenilor de afaceri!

   Ω

   Singurul care pare a câștiga din actuala situație este până acum președintele Iohannis, care navighează inteligent pe apele tulburi ale murdarei politici românești! De victoraș bonta a scăpat: să vedem mai departe!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu