Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 noiembrie 2015

Simona Halep PFA

   Unde nu-i cap ...


   Da, unde nu-i cap, vai de picioare! Poate am fost puțin prea brutal atunci când am spus că fata asta nu are fizic pentru tenis, poate am fost exagerat de brutal lăsând de înțeles că atunci când consideri necesar să-ți transformi trupul chirurgical și ireversibil pentru UN SPORT acesta încetează a mai fi sport, poate am fost rău și dușmănos atunci când am râs în sinea mea de laudele aduse de CTP aceleiași ...
   Poate ...
   Însă, timpul trece și performanța mult așteptată de cei hrăniți cu naționalismul ceaușescian, de cei ce cred că „Simona este a noastră”, de aceia convinși că fata asta muncește numai și numai „pentru fâlfâitul tricolorului pe cel mai înalt catarg”, nu vine!
   Mi-a venit de îndată în minte un joc de cuvinte legat de fâlfâit, dar era prea obscen, așa că rămânem în termeni civilizați:
oameni buni, patrioți de televizor, iubitori de performanțe în dauna sportului, botezători de baze sportive cu numele unor personaje aflate încă în viață, pricepeți vă rog odată pentru totdeauna că Halep și orice alt sportiv de acest tip este o
AFACERE!
   Atât și nimic mai mult: o afacere!
   Înțelegeți odată pentru totdeauna că a ține cu Halep este similar cu a ține cu produsele de export ale Braiconf Brăila!
   Înțelegeți că Simona Halep, împinsă presupun de „cineva” să câștige bani cât mai mulți și mai repede, a intrat într-un cerc vicios ce pare a nu avea ieșire: acel „cineva” o împinge în acțiuni publicitare (acțiuni care aduc cu siguranță bani) care au și o față neașteptată, punând o presiune nedorită pe sportiv cu o campanie de genul „Hai Simona”!
    Apoi, același „cineva” o sfătuiește cum să procedeze, cum și cu cine să se antreneze, unde să iasă și unde nu, cum să se îmbrace, cum să vorbească (și asta o face la fel de prost - sau chiar mai prost - decât restul) ... toate aceste „mărunțișuri” se adună și dau rezultatul văzut, rezultat surprinzător numai și numai pentru patrioții mai sus enumerați!
   Așadar, nu așteptați rezultate de la copila asta până ce nu va ieși de sub tutela care o sufocă! Nu știm cine este persoana, bănuim, dar nu știm cu certitudine, așa că ne abținem de la a da nume: nu ne abținem însă de la a spune că fata asta de 24 nu are o viață a ei, spunem că este ținută permanent la turație maximă, că cine a investit în copilul Simona vrea să-și scoată înzecit banii din Halep! Atenție maximă în asemenea cazuri: jucătoarea nu mai este o copilă, este deja o femeie care are nevoie de libertate, de viață sexuală și de o oarecare îndepărtare de părinți și, în nici un caz nu-i trebuie presiunea permanentă a unei prese care stoarce la maximum subiectele naționaliste și gratuite! 
   Când va înțelege despre ce formă de libertate este vorba aici și se va rupe de sub tutela „cui îi vrea binele” Simona Halep va putea deveni o jucătoarea MARE, încetând din a mai fi doar o curiozitate!

   Ω

   Atunci când se va întâmpla,
jucătoarea profesionistă
de tenis de câmp Simona Halep ne va transmite și nouă că schimbarea s-a produs, renunțând la a-și mai căra după ea familia (care sigur îi vrea binele!) și de la a schimba antrenorii ca pe rachetele rupte acum în oribile și degradante crize publice de isterie datorată impotenței!
   Atunci va înțelege că antrenorul te pregătește cum trebuie și nu cum îți place ție!
   Atunci nu va mai simți cu disperarea nevoia pauzei (la 24 de ani?)!
   Atunci se va echilibra psihic și se va transforma din PFA într-un SA puternic!
   Atunci ... numai să nu fie prea târziu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu