Faceți căutări pe acest blog

marți, 10 noiembrie 2015

Piedone - scurtă istorie

   Despre „cel mai mare primar”
   Oamenilor în general, li se cam amestecă evenimentele în minte, ele - evenimentele adică - având de multe ori tendința de a se pierde în negura memoriei și de a fi înlocuite cu o imagine destul de nebuloasă, așa că vrem să vă amintim pe scurt cum stă treaba cu fostul primar al unei șesimi de București, măria sa cristian popescu mândru piedone!
   Iată așadar, câteva evenimente ce ar trebui să ne pună pe gânduri:
   Cristian popescu Piedone născut în 1963, a lucrat ca ospătar în mai multe localuri.
   Deşi doar cu școala vieții la activ, Piedone a ajuns şef de restaurant, în 1990 el fiind şef de restaurant şi de complex hotelier pe litoral. 
   Tot în 1990, din venitul lui meschin, a deschis Restaurantul Ciocârlia, vis a vis de Tribunalul Mare.
   În 1994, intră în PSD.
   În 2000-2004 a fost consilier general şi inspector la Primăria sectorului 6.
   În 1991, la „numai” 28 de ani, s-a înscris la liceu, mai exact la Liceul „Dimitrie Gusti“ din Bucureşti (un fel de Bolintineanu al epocii lui!). Piedone a luat bac-ul fix la vârsta de 32 de ani. Nu era însă suficient pentru educația unui asemenea mare om, așa că, flămând de cunoaștere,  s-a dus la facultate: Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii Petroşani, „fabrică de diplome“ pentru numeroşi analfabeți autointitulați politicieni.

   Pentru că se plictisea, și-a umplut timpul devenind  pasionat de maşini, adunând în garaj - printre altele - două Cadillac-uri din 1973, respectiv 1974, un Oldsmobile din 1959 şi un Mercedes din 1966.

   Însă, fără permis nu se putea juca cu ele, așa că s-a hotărât să se apuce iar de școala, adică să se facă argeșean: el a fost admis pe selecta listă a celor ce-au obţinut permisul de conducere în judeţul Argeş, acolo unde mai mulţi poliţişti au fost arestaţi pentru că dădeau permise per şpagă. Cristian popescu Piedone a ajuns „argeşean“ cu acte în regulă la 27 septembrie 2007, cu o lună înainte de a deveni şofer profesionist: a obţinut permisul auto într-o singură zi, la 19 octombrie 2007, la nu mai puţin de cinci categorii – A, B, BE, C şi CE. Prefectura Argeş i-a anulat permisul, invocând nerespectarea procedurilor în obţinerea vizei de flotant în comuna argeşeană Priboieni.

   Întâmplarea nu l-a făcut să rămână fără permis de conducere, el reușind până la urma să ne arate nouă, proștilor, că un om mare poate lua „pe bune” cinci permise într-o zi!

   Și pentru că atâta școală trebuia să se cunoască, iată cum arăta cererea pentru casă, scrisă cu mânuța proprie de acest Napoleon al administrației bucureștene, cerere care începe cu: 
„Donmle primar“
continuă plângându-se că locuiește 
„cu soţia, cu cei doi copii minorii... şi mai locuiesc şi cei doi fraţii cu familile la un total (10 persan)“
și încheie cerând (modest) o locuință
„din fondul de stat s-au socială“.
   Școală multă, rezultate pe măsură!
   În 2001, i s-a repartizat un apartament de lux în zona Unirii, pe motiv că e tânăr căsătorit, cu doi copii, care locuieşte în casa părintească înghesuit cu fraţii, cumnatele şi părinţii: la vremea aceea, Piedone făcea legea în pieţe, lupta cu mafia (!?!?!) şi circula cu un Mercedes sau cu o maşină de teren, maşini care stăteau de obicei parcate în faţa primăriei Sectorului 6.
   Ulterior, napoleonul a vândut apartamentul, revenind în aceeaşi casă părintească de care se plângea cu câtva timp în urma!
   Nu găsim necesar să vă jignim amintindu-vă că respectivul apartament a fost obţinut ilegal, dar dacă țineți cu dinții, recunoaștem: apartamentul a fost cerut și primit abuziv!

   Politic, pe 3 noiembrie 2011 a anunțat în cadrul conferinței UNPR București că părăsește PC, iar pe 30 martie 2012 a anunțat că va candida pentru USL după câteva luni în care a stat la UNPR: fără incidentul de la Colectiv, probabil și-ar fi realizat visul de a candida la Primăria Generală!

   Primar al sectorului patru din capitală din 2008, a avut șmecheria să aplice toate planurile pregătite de predecesorul său, dentistul fără dinți Inimăroiu, liberalul care a așteptat prea mult pentru a-și desăvârși intențiile.
   Din momentul în care a terminat lista și planurile găsite în biroul fostului primar, s-au terminat și ideile napoleonului nostru, ajungând să se comporte cum știe el mai bine, adică așa cum face un șef de sală: a încercat să se rotunjească prin orice mijloace, prin orice mijloace  ILEGALE, să fim înțeleși! Recunosc că nu știu dacă aprobările date de primărie sunt sau nu legale, dar când mă gândesc că un fost WC public a fost transformat în bloc cu patru etaje și că stropul de spațiu verde al sectorului a fost acoperit cu construcții în timp ce primăria ia banii locuitorilor sectorului permițându-le să „parcheze” pe trotuare, parcă nu mă mai îndoiesc de ... legalitatea activității marelui om!
   Același personaj a avut „istețimea” să se înconjoare cu rude (prin alianță de obicei, că nu apare în acte fin sau naș!), a avut inteligența să ciupească de la mai toată lumea, adică și de la compania de salubritate care a câștigat contractual cu primăria (deși nu merita, spun gurile rele), dar și de la cei ce au construit ilegal și pe care exprimarul i-a băgat rapid în legalitate contra cost, anulând și amenzile date de predecesorul său - cine nu crede, să verifice doar construcțiile de pe „Drumul Binelui” și zona adiacentă și în ce relație sunt ele cu legea!
   Ca un adevărat comandant de oști - a propos, să știți că și Napoleon cel original stătea cam prost cu ortografia, cu diferența că el era străin de Franța, al nostru este român neaoș! - a simțit nevoia de a-și subordona cu adevărat poliția locală, poliție care nu răspunde cererilor cetățenilor, în schimb are mare grijă de interesele domnului primar: la nici 50 de metri de una dintre secții, se bea de se rupe pe trotuar - polițiștii locali folosesc un drum mai lung, unul pe care nu se întâlnesc cu bețivii, dar sunt cu ochii mari pe parcul „domnului primar”, ca și pe anumite case și afaceri!

   Să mai amintim de modul în care au fost alese blocurile pentru „anvelopare”?

       Iată doar un exemplu, vizibil pe șoseaua Olteniței, vis a vis de altă minune, de Orășelul Copiilor: se vede clar cum a fost rezolvată problema blocului, adică a fost făcută o scară, pe la mijlocul construcției! Ar fi interesant de aflat cine stă pe acea scară sau ...

   Și să nu uităm monstruozitatea numită Orășelul Copiilor: poate află cineva cât a costat cetatea asta și ce rost a avut investiția într-un bălci de prost gust!
  
   Să ne oprim pe moment aici și să-i lăsăm pe alții să facă lumină!
   Noi îi dorim tot binele din lume!

   Ω

   El însă ce le-a dorit locuitorilor sectorului patru, locuitori pe care i-a furat și i-a înșelat șapte (7) ani?
   P.S. Aflăm că poliția a descins la primăria sectorului patru și la poliția locală: sperăm să caute și să găsească și altceva decât actele doveditoare pentru o biată neglijență în serviciu!

HAI DENEAU`!

Pentru amintire!




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu