Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 noiembrie 2015

Explicațiile unei tragedii așteptate

   Să râdem dar, viteaz răsad ...


    Ce păcat că s-a întâmplat ... mare păcat ...
   Însă ce trebuia să se petreacă ... s-a!
   Din nou autoritățile statului nu se simt vinovate și pasează nonșalant responsabilitatea de la unii la alții!
   Media, cea cu doctorat în comunicare s-a aruncat vulturește asupra subiectului care a venit ideal în clipa în care ponta pare a fi obosit să mai înjure și, până și Halep a revenit în țară pe și nu sub scut!
   Guvernul a decretat doliu național și ... cam atât!
   Pompierii sunt total nevinovați, acoperiți fiind de lipsa unei hârtii!
   Poliția, cea care vânează marii evazioniști care vând la colț de stradă două legături de pătrunjel nu a avut timp să se ocupe de un rahat ca ăsta, unde șpaga se dă mult mai sus!
   Domnul Arafat, cel ce ne-a arătat deja care-i sunt limitele teoretizează elegant, ilogic și evident ușor greșit gramatical drama tinerilor rockeri!
   Primarul de la patru, nu se simte vinovat pentru aprobările de funcționare date clubului cu ochii închiși și nici pe propriii angajați nu-i acuză de ceva din moment ce clubul funcționa în afara orelor de program ale primăriei!  Măria sa primarul de la patru nu se simte vinovat nici pentru aprobările în urma cărora sectorul a pierdut spațiu verde (și așa puțin) în detrimentul unor construcții „monumentale”, unele înlocuind chiar toalete publice! Nu este responsabil nici de transformarea trotuarelor în locuri de parcare (plătite!) și nici de mizeria care domnește în sector:  și-o fi făcut suma?  Posibil ...
   Așișderea pompierii: ei nu știu că se poate obține avizul lor contra cost pentru orice iar acum fac pe mirații din balconul vilelor cu epoleți ridicate pe banii moșteniți de la vreo bunică răposată și foarte bogată după o viață lucrată la CAP!
   Așadar, unde este vina? Sau,este ea undeva?

  ATUNCI CĂND POLITICUL ȘI ECONOMICUL ȘI-AU DAT MÂNA TRANSFORMÂND INSTITUȚIILE STATULUI ÎN SIMPLE CASIERII DE PLĂTIT SALARII,
ATUNCI CÂND ACEEAȘI ALIANȚĂ A RIDICAT LA RANG DE LEGE CORUPȚIA,
ATUNCI CÂND GENERALIZAREA MITEI A TRANSFORMAT INSTITUȚIILE STATULUI ROMÂN ÎN NOȚIUNI GOALE,NEFOLOSITOARE ȘI INUTILIZABILE,
ATUNCI CINE ESTE DE VINĂ?
   Noi știm cine: tinerii care se aflau atunci în club!
   Ba, chiar credem că ar trebui amendați pentru ideea năstrușnică de a se distra într-un loc care nu era la zi cu pregătirea PSI!

   Scenariul ăsta vă pare absurd?
   Și prezența minorilor în club, nu?

   Rezultatele anchetei vor fi cele obișnuite: nu va săpa nimeni prea adânc, nu va întreba nimeni de sănătate adevărații responsabili iar de plătit vor plăti doi sau trei căcăcioși proprietari de BMW-uri care au făcut greșeala să creadă că-i va apăra cineva când vor da de greu !

   Un OM

   Morții au plătit cu viața hoția și incompetența celor puși să-i apere și, teamă-mi este aici se va opri totul!
   Să râdem dar viteaz răsad,
   Să fie-un hohotit și-un chiu
   Din ceruri până-n iad ...

   Mi se pare că doar asta ne-a mai rămas:  și, „lacrimile” unor ... fotbaliști (!?!?!).
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu