Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 noiembrie 2015

Unii au început ...

   ... alții sfârșesc!


   În 1990 și mulți ani după, România încerca să uite de anii comunismului feroce și, sub îndrumarea „înțeleaptă” a lui iliescu Ion făcea primii pași, mărunți și nesiguri, spre capitalismul descris de Marx în Capitalul și fără legătură cu viață reală! Ceea ce tov iliescu credea că realizează, adică o societate cooperatistă în care angajații sunt și proprietarii mijloacelor de producție, s-a transformat prin spatele lui într-o societate a partidului neamurilor: lucrurile s-au transformat, iar cumetria de partid, tovărășească, a fost înlocuită de alianțele nășisto - finiste, a încuscririlor și a botezurilor politico - ortodoxe!
   Între ce a vrut tov iliescu și ce a ieșit cu voia lui este cale lungă: nimeni nu poate spune că EL a adus România singur în situația de astăzi, pentru că ar fi greșit - a comis aceste greșeli cu sprijinul a 83% dintre alegătorii chemați la urne legați la ochi în duminica orbului!
   De ce legați la ochi?
   Pentru că atunci, media aflată abia la început de drum democratic, a putut fi manipulată astfel încât contracandidații tovului să nu existe sau să nu se poată apăra în fața acuzațiilor tovărășești (de exemplu, țărăniștii erau acuzați de înăbușirea răscoalei din 1907, partidul luând ființă abia în ... 1923!)! Să fim sinceri: mulți dintre cei ce l-au votat atunci pe el și sistemul propus, îl înjură astăzi cu foc!
   Așadar, cine este vinovat pentru actuala situație?
   Factorii responsabili arată cu degetul legile proaste!
   Însă legile nu se fac singure, ci, sunt niște convenții propuse și acceptate de oameni!
   Așadar, cine a făcut legile proaste?
   Începând de la violul acela al lui iorgovan, violul de a lăsat-o borțoasă pe domnișoara constituția care astfel a născut un plod cu sechele și handicapuri grave!
   Există o lege a răspunderii ministeriale: nu există și o formă a răspunderii parlamentare? Dacă da, să se aplice, dacă nu, să se instituie!

   Oamenii sunt împotriva a tot ceea ce înseamnă autoritate legală sau morală în România modernă: biserica este o afacere, parlamentul este o afacere, guvernul este o afacere, administrația locală este o afacere! Ce se poate face?
   Dizolvarea parlamentului în actuala situație a legii electorale se arată inutilă pentru că ar duce la înlocuirea unui parlament prost cu un altul (poate) și mai prost!
   Simpla schimbarea a guvernului nu înseamnă nimic, locul liber fiind imediat luat de un altul cu aceleași hachițe!
   Și atunci?
   Aceasta-i întrebarea!

   Ω

   Actualul moment politic, marcat de entuziasmul unei generații care a „ratat” cravata roșie de pionier, nu poate fi fructificat decât prin transformarea lui într-o revoluție a societății informatizate și schimbarea actualei situații fără violență!
   ÎN CAZ CONTRAR,
MOMENTUL VA RĂMÂNE
DOAR CA O CURIOZITATE,
IAR CLASA POLITICĂ
VA CONSIDERA CĂ A SCĂPAT
NESPERAT DE IEFTIN PRIN SACRIFICAREA UNUI
PRIM MINISTRU DEJA UZAT!
   Vor fi capabili românii să facă această mișcare?
   Ar fi sfârșitul dorit  și fericit al revoluției sângeoase din 1989!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu