Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 noiembrie 2017

Moș Crăciun a fost comunist ...

... sau cine nu vrea să-și cunoască istoria, sigur o va retrăi! 
   De ce spun asta?
   Pentru că actualul așa zis scandal al hărțuirilor sexuale seamănă din ce în ce mai tare cu vânătoarea de comuniști/vrăjitoare inventată și condusă de Joseph McCarthy: acesta susținea într-un discurs ținut în februarie 1950 în WV, că statul american este infestat la nivelul conducerii lui cu spioni sovietici și că se găsește în posesia unei liste negre, conținând numele respectivilor agenți!!! Lista, nu a fost bineînțeles niciodată divulgată, dar senatorul McCarthy nu s-a lăsat descurajat, ducând o politică axată pe această idee, o politică vocală, o politică de scandal și acuzații fără acoperire, o politică cel puțin demagogică! 
   Cine nu știe dar vrea să afle mai multe, găsește aici.
   Problema nu este ce a spus demagogul McCarthy (care a reușit chiar formarea unui subcomitet senatorial permanent de anchetare a presupușilor comuniști) pentru a-și păstra funcția de senator, ci cât rău a făcut acesta unor persoane nevinovate (Charles Chaplin de exemplu, a fost nevoit să părăsească SUA, fiind acuzat că ar fi ... comunist)!

   Această lungă introducere am făcut-o pentru că astăzi, după aproape șaptezeci de ani, un nou val de acuzații NEDOVEDITE mătură SUA! 
   Astăzi însă, pentru că nu mai este la modă comunismul, partizanii comportamentului robotic au găsit altceva, anume hărțuirea sexuală!
   Dintr-o dată, toate cucoanele își amintesc că au fost hărțuite sexual: societatea americană s-a îndreptat în ultima vreme într-o direcție periculos de ciudată, ajungând să condamne oameni înainte de a-i judeca! Așa este acum cazul cu Kevin Spacey, căruia Netflix îi oprește pare-se „House of cards” înainte de vreme (Netflix a anunţat că încetează colaborarea cu Kevin Spacey, în urma acuzaţiilor de hărţuire şi agresiune sexuală lansate împotriva lui. Actorul a fost suspendat din serialul „House of Cards“,  potrivit companiei producătoare a 
show-ului, Media Rights Capital, informează CNN)! Regizorul Ridley Scott l-a concediat și el pe Kevin Spacey pe aceleași motive, 
oferindu-i rolul din filmul „All the money in the world” lui Christopher Plummer, care a fost virulent criticat! Nu, nu a fost criticat pentru dovada de canibalism colegial, ci pentru că ia luat apărarea lui Spacey!
   Kevin Spacey, un mare actor, este pur și simplu ucis profesional în baza unei acuzații de tip McCarthy: dar dacă peste șase luni sau un an, se va dovedi că acuzațiile au fost mincinoase? Dacă acel individ cu aspect respingător s-a folosit de poziția lui de forță pentru a agresa sexual femei care depindeau de el, nu înseamnă că toți cei acuzați au făcut-o! Societatea americană uită că acuzațiile vin după mulți ani, că puține dintre ele pot fi demonstrate, că unele actrițe (în special) au profitat din plin de zisele hărțuiri, că orice acuzat trebuie să fie dovedit vinovat și că nu el trebuie să-și dovedească nevinovăția! Un val de acuzații a dus la condamnări ridicole, dar care pot distruge vieți așa cum a făcut și senatorul Joseph McCarthy la vremea lui! Exact ca atunci, „opinia publică” se manifestă prin condamnări imediate și definitive, sperând ca dezmințirile să nu vină niciodată: și dacă vor veni (în majoritatea cazurilor) ei/ele vor băga capul între umeri și vor uita că au distrus oameni pentru că nu știu să gândească decât „corect politic”!
   
   Nu sunt de partea agresorilor de nici un fel, nu sunt un simpatizant al puternicilor care profită de slăbiciunile celorlalți, dimpotrivă, îi consider abjecți, dar să-i pui pe toți în aceeași oală este prostia supremă: mă întreb dacă Kevin Spacey și alții (nedovediți) ca el nu se fac vinovați și de holocaust!?!?!

   Ω

   Și da, nu vă mirați, pentru senatorul McCarthy Moș Crăciun era comunist: altfel nu ar fi umblat îmbrăcat în roșu, nu?

   P.S.1 - Să nu poți face un compliment pentru că hărțuiești sexual pe cineva? Nu vi se pare absurd?
   P.S.2 - Recomand cu insistență studierea cazului Salem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu