Faceți căutări pe acest blog

marți, 9 decembrie 2014

Despre prețul băgării minților în cap!

   Usturoi n-a mâncat ...


   Acum, cu palma asta primită în alegeri, domnul Ponta pare a-și reveni după un lung somn, născător (pentru noi) de monștri: alegătorii, parcă înțeleși, s-au hotărât să-i dea una peste ceafă și să-i bage mințile în cap!
   Lucrul s-a și petrecut, se pare: domnul Ponta, deși mai are când și când câte o răbufnire de orgoliu, pare a fi mult mai puțin arogant, iar tonul discursului domniei sale pare a fi coborât spre nivelul acceptabil!
   Să fie bine?
   Să fie rău?
   Sau adevărat?
   Cu părere de rău, trebuie să spunem că ne pare numai și numai un joc de picioare, menit să amețească participanții la viitorul congres PSD! Schimbarea este prea bruscă și prea radicală pentru a fi reală! Chiar nu cred că obraznicul de ieri, astăzi se spală pe mâini când vine la masă!
   Dar impresia mea, așa din exterior, nu se bazează doar pe comportamentul de mironosiță arătat de domnul Ponta sau pe dispariția lui Liviu și Sebi din prim plan, nici gând, altele sunt motivele neîncrederii mele: primul - oricât s-a scris și s-a vorbit, a treia rectificare bugetară (ilegală) se execută, luând bani de la investiții și îndreptându-i către primării și biserici, al doilea - din socotelile mai vechi ale guvernului și ale FMI-ului, deficitul bugetar ar fi trebuit să scadă anul viitor, dar conducerea noastră vrea, trebuie și este obligată să-l crească, pentru a acoperi promisiunile electorale! Iar al treilea motiv, este poate mai puțin vizibil, dar extrem de inteligibil: gașca domnului Ponta s-a dat peste cap ca un congres și o tragere la răspundere să nu aibă loc acum, ci cât mai târziu, poate niciodată, dând astfel timp actualei conduceri PSD să mai bage mâinile în bugetul de stat și să plătească autoritățile locale pe care le crede loiale dar și pe cele pe care vrea să și le apropie!

   Mă tem că lucrurile vor merge așa, până la alegerile următoare, atunci când din nou primarii se vor mândri că votează cu Ponta și PSD, când ziariști așa ziși Intacți și independenți îl vor arăta pe Iohannis cu degetul pentru greșeli imaginare și
când - sper - va fi funcțional și legal votul la distanță!

   Ω

   Atenție mare membri PSD, nea Nelu v-a spus în față adevărul, dumneavoastră trebuie numai să vreți să-l înțelegeți:
PE CINE NU LAȘI SĂ MOARĂ,
NU TE LASĂ SĂ TRĂIEȘTI!
   ... gura nu-i miroase!
   Voi chiar nu simțiți în ce hal îi pute gura?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu