Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 decembrie 2014

Epistolă electorală

   Între ONG și SRL


   Mulți oameni politici au scris, sau scriu: a scris Radu Vasile - era poet, a scris năstase adrian - era profesor, a scris
Iohannis - era o speranță, dar numai nea Nelu Iliescu scrie ca un om politic! Este adevărat, câteodată scrie cam tovărășește, dar cu siguranță ca singurul om politic din PSD!
   Dar ce scrie?
   Ce scrie, este adevărat și important pentru PSD, atât de adevărat și de important, încât adversarii partidului ar trebui să se roage ca membrii lui să nu citească epistola post electorală! Pentru cine are răbdare, „Scrisoarea lui Iliescu din București către negustorii din conducerea PSD” poate fi găsită și citită, pentru cine nu, iată pe scurt ce spune ea, scrisoarea ...
   Începe prin a arăta că divorțul forțat din partid, pe motive de nepotrivire de caracter și de opinie, nu este o soluție, fiind doar o formă de a ascunde sub preș adevărul.
   Mai departe, spune domnia sa că partidul nu este un SRL ci un ONG:
„Aşadar, refuz să primesc lecţii de la oameni care cred că şi-au cumpărat un partid, PSD, şi îl conduc, direct sau prin interpuşi, ca pe o corporaţie. PSD nu este proprietatea nimănui. PSD nu este o investiţie, şi nici programul său politic nu se confundă cu un plan de afaceri. Iar guvernarea nu este un profit, care trebuie maximizat cu orice preţ. Această viziune caricaturală ne-a făcut mai mult rău decât orice altceva în această campanie electorală. Dacă vom continua pe drumul ăsta, eşecul nu este departe. Viaţa oamenilor nu se reduce doar la bani.”
   Apoi își explică aserțiunea de acum mai mulți ani, aceea care mult rău a făcut partidului - indiferent de titulatura de
moment - aceea cu „sărac și curat”!
   Atrage apoi atenția asupra comportamentului fomiștilor atrași de putere, cei care „lasă partidul de izbeliște” și „pleacă toți la guvernare!”
   Pentru că simte și știe că Ponta nu va pleca din fruntea partidului și a guvernului decât împins cu buldozerul, dă câteva
sfaturi - de bun simț - legate de o necesară remaniere guvernamentală!
   Vorbește clar și la obiect despre ce trebuiește făcut pentru ca percepția populației să se schimbe în legătură cu PSD, propunând ca la congresul ce va să vină, partidul să se prezinte cu un alt plan de guvernare, cu noi soluții, cu noi promisiuni ... și, înțelegem noi citind printre rânduri, cu oameni NOI!

   Foarte pe scurt, asta ar fi epistola post electorală a lui Ion Iliescu!
   Sunt numai lucruri de bun simț, sunt atenționări la adresa lui Ponta-Ghiță, sunt exemple de greșeli și cum nu trebuiesc ele făcute/repetate, sunt o lecție pentru imberbii infantili conducători ai PSD! Și ne bucură, pentru că așteptăm în continuare în România doi poli politici, doi poli în opoziție, doi poli clari: care în opoziție fiind, să se completeze ca ziua și noaptea, iarna și vara, răul și binele, stânga și dreapta!

   Ion Iliescu, pune umărul la formarea corectă a partidului de stânga, partid pe care el cu siguranță nu-l vede bazându-se pe baroni locali și handicapați tip plante dicotiledonate: problema este alta, anume
CINE CLĂDEȘTE DREAPTA?
   Cine va putea coagula printre atâția fripturiști reformatori dreapta?
   Mai poate cineva?
   Și cum?

   Ω

   În așteptarea unui congres ce nu pare să mai vină, așteptăm curioși:
CONTEAZĂ MAI MULT OPINIA AMICULUI GHIȚĂ - INCULT POLITIC - SAU A LUI ION ILIESCU, PĂRINTELE PARTIDULUI ȘI (ÎNCĂ) SINGURUL LUI OM POLITIC???

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu