Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 decembrie 2014

Ferma animalelor

   Absurdul la rang de lege

   Justiția, această entitate la care ne referim din ce în ce mai des în ultima vreme, a hotărât că și medicii pot fi urmăriți pentru luare de mită!
   În sfârșit, spun unii, incorect, spun alții: însă, de ce era necesar ca medicii să aibă statut de dumnezei, nu ne explică nimeni!
   Foarte pe scurt, iată ce înțeleg eu: un polițist dacă ia șpagă, intră la mititica, un portar dacă ia șpagă, intră la mititica, un mecanic dacă ia șpagă, intră la mititica, un funcționar de la ghișeu dacă ia șpagă, intră la mititica, dar, un dom' doctor dacă ia șpagă, își mai ridică o vilă!
   Așadar, de ce ar trebui să aibă medicii un statut privilegiat? Din ce „cauză de motiv?”
   Și pentru că nu ajungea asta pentru a face orice om normal din țara asta să se simtă ca un BOU, mai apare pe DigiȘtiri un nene, foarte mândru de el, un individ care se recomandă a fi „expert în politici publice” și care ne explică cum că el personal, cu mânuța lui, cu intelectul lui, a gândit în lege O PORTIȚĂ prin care medicii să scape de acest pericol, astfel încât să poată lua șpagă mai departe, liniștiți ... Toate aceste întâmplări, mă fac să cred că Orwell avea dreptate: „patru picioare sunt mai bune decât două”, „unii sunt mai egali decât alții”! Și spun asta, pentru că, fără să vreau, constat că unii au ajuns la un grad de obrăznicie, aroganță și tupeu apropiat de cel al primului minstru din perioada de până în alegeri!

   Ω

   Reacția obraznică a unora, este normală: dacă pentru UNUL se poate, de ce n-ar merge și pentru alții?
   Dorim din suflet ca justiția să facă ordine, ca justiția să ajute la dispariția claselor și grupurilor sociale privilegiate, dar și ca banii din sistemul de sănătate să ajungă unde le este locul, adică la sănătate:
PENTRU CĂ, SPUN UNII, SISTEMUL DE SĂNĂTATE NU ESTE NICI PE DEPARTE SUBFINANȚAT!
SISTEMUL DE SĂNĂTATE ESTE GREȘIT ORGANIZAT PENTRU A FI CĂPUȘAT!
AȘA O FI?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu