Faceți căutări pe acest blog

duminică, 14 decembrie 2014

Despre puterea casetuței

   Pentru o ofertă electorală completă ...


   ... ar trebui să fie pe buletinul de vot și o casetuță, un chenar, pe care să pună ștampila cei ce nu sunt de acord cu nici unul dintre candidați! Acum, vreau nu vreau, votez sau nu, unul dintre înscrișii de pe liste va primi un vot (poate chiar al lui) sau mai multe (familie, prieteni), astfel încât, la final, oricât de puține voturi ar aduna, tot are „cele mai multe”!
   Așadar, alegeri ca în rai: Dumnezeu a făcut-o pe Eva, i-a arătat-o lui Adam și i-a spus „Adame, alege-ți femeia!” Cam așa stau lucrurile acum!
   Ar putea fi schimbate, dacă LEGAL ar apărea pe buletinele de vot casetuța în care să scrie „NU SUNT DE ACORD”, sau altfel, dar în aceeași idee! Dacă într-o colegiu electoral, un procent de minimum 30% ... 50% dintre votanți ar alege această opțiune, ar trebui reorganizate alegerile, cu alți candidați, iar celor ce au primit „votul de blam” ar trebui să nu li se mai permită candidatura pentru următorii cinci ani!
   Ar fi greu?
   Ar avea efect?
   Ar fi o ofertă completă?

   Ω

   Credem că da și că un nou sistem de vot ar trebui însoțit și de schimbarea radicală a posibilităților de exprimare a electorilor!
   Cui nu este de acord cu ce spun, îi pun la dispoziție ...

NU SUNT DE ACORD!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu