Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 aprilie 2015

giorgi bize mișCĂCApul

   Concurs de gimnastică


   Am aruncat (între două treburi urgente) un ochi la televizorul care pornise de capul lui! Da, pornise, dar nu chiar de capul lui, ci pentru că era programat să o facă, lucru de care uitasem. Și era programat, pentru că TVR transmite europenele de gimnastică feminină din Franța!
   Ia să vedem noi ce mai avem pe aici, pe la gimnastică și, mai ales, care mai este nivelul?
   Zis și făcut, așa că am căscat gura ceva timp, până în momentul în care am înțeles că gimnastica Nadiei era o artă, iar gimnastica modernă o loterie: dacă pe vremea aceea o elită încerca și reușea lucruri extraordinare, astăzi o mulțime „își încearcă norocul”, un fel de ce-o fi, o fi, în speranța unei reușite cu grad de dificultate foarte mare care să compenseze arta despre care vorbeam mai devreme și care lipsește!
   Noul sistem de punctaj, deși pare mai corect, încurajează se pare acest gen de încercări hazardate, ceea ce înseamnă că astăzi este suficient să fii doar o dată pe podium ca să te faci om!
   Repet, a devenit o loterie și, probabil că o comisie de arbitri ar trebui să impună sportivelor executarea unor exerciții pe măsura rezultatelor și pregătirii lor, să nu le mai lase să sară-n cap în speranța că vor ateriza în picioare: ar fi un concurs mai frumos și, cu siguranță, cu mai puține accidentări!

   Apoi, am băgat de seamă că echipa noastră ori este în mare suferință de pregătire și formă, ori este a doua sau chiar a treia pe care o puteam trimite, explicându-mi astfel absența cuplului Belu - Bitang.

   Însă, ce m-a determinat definitiv să renunț la a urmări concursul, a fost blonda de la TVR, care după ce ne-a vorbit despre giorgi bize, și-a făcut timp să studieze o gimnastă accidentată, pe care nu o vedea (!!!) dar care
„mișCACApul”! 

   Ω

   Iertat să fiu, dar vinerea după-amiază am lucruri mult mai importante de făcut decât să ascult inepțiile tutei cu glas anost, de rașpel, pe care o mai și plătesc!
   A propos ... din banii cheltuiți pe deplasarea persoanei în chestiune, nu era mai bine dacă-i plătea televiziunea MEA, un curs de limba română?

   Gimnastelor însă, chiar așa nepregătite, le doresc succes!
  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu