Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 aprilie 2015

Victimă imobiliară

   Proteste - probabil - inutile


   Am văzut că din nou un grup de inimoși s-au adunat în fața defunctului institut Cantacuzino, sperând în salvarea acestuia: spun defunct, pentru că nu cred că atâta timp cât se va afla pe actualul amplasament, va mai fi lăsat să funcționeze și, spun că protestele sunt inutile, din același motiv! Ei bine, da, am convingerea că terenul pe care se află institutul Cantacuzino a fost de multă vreme evaluat și antamat și, cred de asemenea, că nici facultățile de biologie ori de medicină veterinară nu mai au mult de trăit în actualele amplasamente!
   Și iată de ce ...
   O simplă căutare cu Google Maps, ne arată că cele trei instituții sunt cuprinse între străzile Izvor, Hașdeu, Dr. Staicovici și Splaiul Independenței și că formează aproape un trapez dreptunghic, având ca bază mică strada Hașdeu, ca bază mare strada Dr Staicovici și ca înălțime, latura de pe Splai. O măsurătoare cu același Google, ne spune că baza mică este de 340 m, înălțimea cam la fel, iar baza mare ajunge la 500 m. Aducându-ne noi aminte de prin școala generală de formula calculului ariei trapezului, descoperim cu uimire că ne-o amintim și că este (baza mică plus baza MARE) înmulțit cu înălțimea, totul împărțit la doi, adică (B+b)h/2. Țicneala asta de geometrie plană de clasa a șasea, răspunde protestelor oricăror grupuri de persoane, pentru că în urma calculelor, obținem rezultatul de 142.800 m pătrați. Pentru că măsurile noastre au fost aproximative, vom rotunji în minus, spunând deci că rezultatul este de 140.000 de metri pătrați. Încă nu vă spune nimic cifra asta? Dacă nu vă spune, mai facem un pas, adică o transformare și spunem că un hectar (Ha) are 10.000 de m pătrați, adică în buricul târgului, pe malul gârlii, vis a vis de Operă, sunt tratați câini și papagali, ori sunt făcute vaccinuri inutile (doar le putem importa gata expirate, nu-i așa?) sau învață o prostie de biologie niște studenți (în care, știm bine că nu trebuie să ai încredere!) pe o suprafață mai mult verde de 14 hectare!
   V-ați gândit vreodată cât înseamnă 14 Ha în centrul Bucureștiului?
   V-ați gândit vreodată că este posibil ca planurile ansamblului ce se va construi să fie deja gata?
   V-ați gândit vreodată că personaje importante, ca jiji, claudiu florică, cocoșii amândoi, vâlcovul, hrebenciucii, sturzii și paltinii și cine știe mai cine, au investit deja în acest teren cu mare potențial „urbanistic” și edilitar?
   V-ați gândit?
   V-ați gândit câți bani se pot câștiga?
   V-ați gândit câte „premiante” se pot întreține?
   V-ați gândit câte echipe de fotbal pot trăi ani buni din banii ce se vor câștiga de acolo?
   V-ați gândit?
   Cu siguranță nu v-ați gândit, pentru că dacă o făceați, înțelegeați că oamenii ăștia au investit acolo poate ultima sută de milioane de euro pe care o mai aveau în țară (ce-i off-shore, nu se pune!)!
   SĂ VĂ FIE RUȘINE!

   Ω

   Sper din tot sufletul ca institutul Cantacuzino să le râdă în DNA dezvoltatorilor imobiliari, cât și celor care îi ajută DEZINTERESAT!
SĂ LE AJUTE DUMNEZEU!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu