Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 aprilie 2015

TV, HCC și alții asemene (hi, hi, hi)

   Divizii românești, sovietice sau trădătoare?


   Facem ce facem și, fără să vrem, tot la Rusia ne întoarcem: nu, Vladimir Vladimirovici nu a mai învățat nici un tigru să zboare și nu a mai îndrumat lebedele în direcția politică bună, nici păsăroii TU 95 nu i-a dirijat (încă), nici presa nu i-a mai inventat vreun copil! Așadar, ce altceva ar mai fi interesant dinspre Moscova? Iată că foarte interesant poate fi ceva ce vine de la București via Moskva sau invers: ambasadorul rus la București, ceartă autoritățile române pentru că lasă niște ziariști impertinenți (Tismăneanu&Stan) să scrie și chiar să publice un articol cu titlul „Ispita fascistă a tovarășului Putin”! Că-i lasă să-și facă de cap, chiar este exagerat, dar să mai și scrie despre Vladimir Vladimirovici, asta i se pare ambasadorului rus crimă de les majestate!
   Vă sfătuiesc să citiți articolul celor doi: spune niște lucruri știute și discutate, nu aduce de fapt nimic nou la problema putinistă (chiar și pe acest blog ideile acestea au fost deja enunțate), dar deși lucrurile exprimate sunt destul de plate, sunt în schimb foarte frumos aduse din condei: deci, ce-l supără pe domnul ambasador atât de rău? N-a mai avut activitate de mult și nu dă bine? Nu știm, deși ar fi interesant de aflat!
   În aceeași zi în care Agerpres-ul îi dădea domnului Malginov posibilitatea de a trata în mod public drept BĂDĂRANI autorii articolului, ministerul român al apărării, într-o zvâcnire de dulce și tovărășească aducere aminte, își punea cu mânuța personală pe Facebook-ul propriu o fotografie arătând depunerea jurământului către ȚARĂ, de către componenții diviziei Tudor Vladimirescu! Vedeți dumneavoastră, domnul ambasador se arăta supărat că românii ai „uitat” că în ultima parte a războiului au fost alături de „glorioasa Armată Roșie” și, dă-i și luptă, și dă-i și luptă, așa că ministerul apărării și-a spus să-i mai îndulcească ziua: dar, cine nu-și cunoaște istoria este condamnat (Doamne ferește!) s-o retrăiască!
   Sunt necesare câteva cuvinte despre gafa ministerului: în timpul războiului, în URSS au fost constituite două divizii românești (Tudor Vladimirescu și Horia, Cloșca și Crișan), unități compuse din prizonieri români care au ales să treacă de partea dușmanului din varii motive - cel mai adesea, pentru a scăpa de lagăr. Din punct de vedere legal, militarii din cele două divizii, au fost trădători și, dacă erau prinși, ar fi avut parte de un sfârșit rapid, cu plumb și pulbere la câteva minute după pronunțarea sentinței tribunalului militar! Așadar, MApN consideră ca un bun și de urmat exemplu acțiunea militarilor din cele două divizii! Cel puțin ciudat ... dar să trecem mai departe: ministerul, credea că domnul ambasador poate fi păcălit cu asemenea glumițe, drept care a trecut la acțiune! Din fericire, gafa a avut viață scurtă, după numai câteva ore postarea dispărând ca visurile despre democrație ale cetățenilor ruși!
   Vă veți întreba pentru ce am tot dat atât din gură: pentru a demonstra că și astăzi s-ar găsi tovarăși dispuși să facă frumos, să bea vodcă, să se pupe de trei ori, să învețe rusește și să (ne) învețe că lumina vine de la răsărit!  

   Ω

   Le amintim celor care nu știu sau se fac că nu știu, că în ultima parte a războiului, luptând alături de aliați, am fost în aceeași tabără cu SUA, UK, Franța și URSS, deci nu numai alături de URSS: că unii pe care i-am așteptat n-au venit și că cei pe care nu i-am așteptat nu au mai plecat, este o altă poveste, lungă și urâtă, ale cărei ponoase le mai tragem și astăzi!

   Știu că nu este corect politic (ce beep beep), dar tocmai de aceea, aș dori să dau o temă de cercetare domnului ambasador: ne poate spune domnia sa, de ce marea majoritate a românilor cunosc foarte bine textul de mai jos?

OSTAȘI,
Vă ordon: Treceți Prutul!
Zdrobiți vrăjmașul din Răsărit si Miazănoapte!
Dezrobiți din jugul roșu al bolșevismului pe frații voștri cotropiți! Reîmpliniți în trupul Țării glia strabună a Basarabilor
și codrii voievodali ai Bucovinei, ogoarele și plaiurile voastre ...
  
   Deși este întâi aprilie, nu-i păcăleală!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu