Faceți căutări pe acest blog

marți, 7 aprilie 2015

Imprevizibilul trecut frățesc


   ”Cine stăpânește trecutul stăpânește prezentul,
     cine stăpânește prezentul stăpânește viitorul!”                                                                                     
                                                                         George Orwell, „1984“


   Pentru că peisajul media românesc i s-a părut prea pașnic, un transfug televizoristic și-a spus să mai agite Putin apele, drept care, a lansat un superb exemplu de ..., numit Russiatoday.ro. Numele personajului, este Dan Mușetoiu și, pentru cine nu are habar despre subiect, omul pare un fel de Nostradamus modern: pentru cine are cât de cât idee, individul este o mama Omida fără fuste și fără șansa de a ieși din crisalidă!
   Iată cum se petrec pe acolo lucrurile (dacă nu citiți site-ul, nu-i nici o pagubă!): se ia una bucată titlu de publicație (trebuie să pară incitant, chiar obraznic) și i se atașează câteva așa zise articole. Respectivele scrieri, trebuiesc neapărat să pară foarte informate, foarte aprobate, foarte cunoscute și, neapărat, foarte binevoitoare cu omul de rând și necruțătoare cu conducătorii noștri!
   Să n-o mai lungim, dacă citești încercările de articole cu care este împănat site-ul, te îngrozești: afli că Rusia nu are nimic cu tine personal dar, Iohannis și Ponta te vor nenoroci pentru că ți-au vândut pielea „la americani”, vei afla că maica Rusia nu-ți vrea răul și că după ce va face ordine cum știe ea (ehe, cum știe ea ...), va curge pe aici numai lapte și miere, mai poți afla că Ponta și Iohannis sunt PROȘTI, că cel din urmă este CLOVN Iohannis, etc, etc!
   Da, poți afla multe lucruri interesante, poți descoperi că România doarme'n bocanci sub acoperirea așa zisului scut oltenesc, poți afla cum se va derula „Războiul Mării Negre”, poți afla ce prostovani sunt occidentalii în frunte cu Merkel și Hollande (și ce țeapă au luat), poți afla mulțime de lucruri interesante, dacă într-adevăr ar interesa pe cineva!
   Ce nu poți afla: de ce ne-au călcat rușii mereu în picioare, de ce ne-au jefuit mereu, de ce ne-au jumulit mereu, de ce le place aici atât de mult că niciodată n-au plecat de bunăvoie, de ce au furat, jefuit și violat tot ce-au prins în cale, de ce ne tratează de țigani! Nu, astea nu le poți afla!
   Dar, cu puțină atenție, mai poți să afli că domnul Mușetoiu nu a compus în viața lui decât operă inovatoare, că nu a copiat niciodată pe nimeni, că este original până-n măduva oaselor (vezi momentul discuției cu Adrian Sârbu)!
   Dacă ești căpos și încăpățânat, mai poți afla că de fapt același Mușetoiu s-a perindat pe la mai toate televiziunile românești, plecând de fiecare dată cu o idee mai rapid decât viteza cu care s-a trântit ușa în urmă-i!
   Mai afli că înjură și spurcă așa cum un câine de pripas se gudură pe lângă drumețul care mâncând, îi aruncă și lui niște resturi, se gudură deci în speranța că drumețul îl va lua acasă și i se va face stăpân, urmând a avea grijă de el: așa că, este dispus să latre, să muște, să zgârie, ba chiar și să ridice piciorul, doar doar îl va vedea și pe el cineva și-i va arunca osciorul mult dorit și, cine știe, poate în viitor și ceva carne, devenindu-i STĂPÂN! Dacă vă întrebați de ce, răspunsul este simplu: opera originală a lipsitului de originalitate autor, a inclus și învățăminte despre foști: Brucan, Bârlădeanu, Pauker, Georgescu ... dacă ei au putut, el de ce să nu poată?
   Sau măcar să încerce!
   Unii îl bănuiesc că ar fi plătit de Moscova, alții îl bănuiesc de nu știu ce convingeri politice sau mai știu eu cum, dar eu cred că toți ne înșelăm:
- rușii, pe care-i acuzăm de toate defectele din lume, NU SUNT PROȘTI! Pot fi orice, dar nu proști! Drept care, cred că nu ar avea nevoie de o propagandă atât de prost făcută, atât de contraproductivă cum este scriitura ce umple site-ul rt.ro.
- individul, (credem noi) este un oportunist de doi bani, care speră să fie plătit ca să lingă unde a scuipat!
   Și atât!

   Ω

   Nu vrem război, nici un om normal nu vrea așa ceva, dar dacă Doamne ferește se va întâmpla, se va întâmpla!
   Aceste momente tensionate, momente care sperăm să anunțe o înțelegere și pacea, au și o latură care ne bucură: poate acum occidentul va înțelege cine este parolist și cine nu, poate acum vor vedea în sfârșit că cei în care au pompat investiții și încredere fără limite le întorc spatele într-un gest cel puțin mercantil, ca să nu spun chiar trădător, poate vor pricepe că aici au fost cu adevărat așteptați!
   Ne-am săturat de „frăția de veacuri”, de „lumina de la răsărit”, de învățăturile unui tătuc „părinte al popoarelor”, ne-am săturat de trecutul falsificat cu care încearcă unul sau altul să ni-i bage pe gât, drept care, am spus-o și o repet:
cu rușii am văzut cum a fost, este timpul să încercăm și cu ceilalți!
   P.S. Am văzut persoane care cer SRI-ului să verifice sursele de finanțare ale personajului și site-ului RT.ro, însă eu cred că ar fi un răspuns în stilul stăpânilor pe care și-i dorește individul: cea mai bună soluție este aceea de a nu-l citi!
   Și atât! 
 
   Am o nedumerire: ce caută reclamă Renault pe acest site abject?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu