Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 aprilie 2015

Pușkin, contra Statu Palmă Barbă Cot!

   Scurtulete de Lungulete


   La liceul Dimitrie Bolintineanu, cel cu scandalul la examenul de bacalaureat, cel la care și-a luat examenul de bacalaureat primarul „care este” acum în arest preventiv, cel la care doamna director costiCA vărzaru își învăța elevii să danseze lasciv la bustul gol pe muzică de manele, la această combinație de Sorbona și Louis le Grand, lucrurile nu sunt deloc liniștite!
   Madam vărzaru, delicata, ingenua și încântătoarea autoare a unui manual de educație europeană, nu mai poate ocupa postul cel gras și bănos din cauza condamnării rămase definitive: ea ar mai fi încercat, dar dacă strălucitul fost elev vanghelie este puțin ocupat, chiar nu mai are nici o șansă, așa că în lipsa unui candidat mai serios, fostul adjunct al distinsei urmașe a unei mai puțin cunoscute Tapputi sau a colegei ei, Marie Curie, și-a spus că este timpul, locul și momentul potrivit să se dea la literatura rusă! Drept care, a pornit un atac subtil la adresa matematicianului director cu nume de monstru sacru literar Pușkin Eduard (să fim iertați, dar preferăm forma consacrată Pușkin, barbarismului lexical pușchin)! Atacul, purtat pe varii fronturi, încearcă destabilizarea actualei conduceri și revenirea bi-ologului scurtulete pardon, Fanică Lungulete, în fruntea bucatelor, adică acolo de unde-l îndepărtase brutal lacoma și hapsâna (zic unii ...) vărzăreasă! Aceiași unii, mai spun că de fapt tocmai îndepărtarea acestui Napoleon de Calea Rahovei de la ciubucul aducător de vile și mașini i-a fost costicăi fatal și că, tocmai colaborarea cu organele de anchetă l-ar fi salvat de fapt pe Statu Palmă Barbă Cot de la a împărtăși soarta minunatei lui foste șefe, transformându-l în posibilul autor al unei „Le souper de la Bacalauire” așternută-n fugă pe hârtia procuraturii!
   Așadar, acum când nu mai există nici un factor politic interesat să protejeze pe cineva (vă amintim că după lecțiile de dans date de madam vărzaru în cârciuma cu manele absolvenților de liceu, ministerul a propus sancționarea și îndepărtarea ei din liceu, dar INSPECTORATUL s-a opus), n-ar fi rău dacă factorii de control și decizie ar verifica ce dedesubturi are lupta pentru putere în deja faimosul liceu bucureștean!

   Ω

   Posibile viitoruri ar fi ...
   Pușkin: școala merge mai departe în încercarea de a-și repara prostul renume căpătat sub vechea conducere.
   Scurtulete Lungulete : pregătirea recuperării sumelor pierdute în cei cinci ani de interdicție la examenul de bacalaureat .
   P.S.1 Bine, vor spune unii apropiați ai liceului, dar sumele de la admitere, dar sumele de la seral și altele asemenea? Da, le vom răspunde, sunt, dar foarte mici, nesigure și incontrolabile față de un examen de absolvire cumpărat în masă!
   P.S.2 Îmi cer scuze pentru repetarea confuziei Lungulete Scurtulete, dar dacă așa-i spune toată lumea ... știți ... îți intră în obișnuință!
   Iartă-mă și tu, Fane!http://ro.wikipedia.org/wiki/Statu-Palm%C4%83-Barb%C4%83-Cot

2 comentarii:

  1. Ah! Ce comedie a fost in vremea lui Lungulete si tanti Coca... Erau "leguitorii" supremi- pe modelul, nu am cum sa uit asa ceva: El, comandatul suprem al conduceri, alergand pe holurile liceului, cu statura impozanta (cu toate nu-i ok sa faci misto de oameni, dar uneori merge) : Sa vina militia, infractorii! Recte, infractorii fiind elevii, 6 bezmeticii care ascultau muzica olecuta mai tare... :))) O tempora! O mores!

    RăspundețiȘtergere