Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 4 iunie 2016

De ce să nu ne pierdem cu Firea

   Vin alegerile


   Din nou vin alegerile! De data asta cu personaje din linia a doua și a treia a partidelor, ceilalți, mai cunoscuți, păstrând speranțe pentru parlamentare pentru că, la locale oricine ar câștiga, ei tot au intrare!
   Cine candidează? Nici un nume cu adevărat spectaculos, nimeni despre care să ai măcar bănuiala că ar rupe norii în favoarea cetățeanului: nimeni ...
   În ultimii ani, ne-am pus speranțele în primari ce se prezentau frumos, cu proiecte, zâmbete și promisiuni și ne-am ales din nou cu un consilier cu nume și apucături de minoritate națională care a vândut normalitatea traficului plantând semafoare la intrarea în magazinele dispuse să se caute prin buzunare; ne-am mai ales și cu un primar general cu specializarea cai verzi pe pereți, un om care deși a promis o autostradă suspendată (bine că nu s-a făcut!) abia a reușit să termine un pasaj inutil (Mihai Bravu), un pseudo sfert de pasaj (Casa Scânteii/Casa Presei Libere) și să dea absolut tot sudul orașului peste cap prin începerea lucrărilor la pasajul Meșterului Manole de la Piața Sudului, lucrare ce pare a avea nevoie de o Ană (rol în care propunem tot grupul format din oprescu, consilieri personali și generali plus mâinile de șpagă dătătoare).
   Se va schimba ceva?
   Să fim serioși: cine le va lua locul, va proceda la fel!
   De ce? Pentru că legea le permite!
   Valabil și în țară, cu foarte puține excepții!

   Un bun exemplu, este sectorul patru, acolo unde slăbiciunea mea, Piedone Kitsch, a fost detronat de scandalul Colectiv, înlocuitorul lui urmând să candideze pentru primăria aceluiași sector, așadar fiind interesat să ne arate cum va face el un sector „ca soarele sfânt de pe cer”! Ce ne-a arătat? Drumurile sunt mai rupte decât la ieșirea din iarnă, sectorul este mai murdar decât pe vremea lui Piedone Kitsch iar lucrările începute bizar pe vremea predecesorului, continuă zglobiu, pregătind să lărgească și mai mult buzunarele „distrugătorilor imobiliari” și pe ale semnatarilor de avize și aprobări! Pentru cine nu crede, iată situația celor șase blocuri de pe strada Pridvorului, blocuri construite de fapt în parcul Tineretului cu aprobarea cui se ocupa pe atunci de acest parc, adică a sectorului patru: în primă instanță, la reclamațiile nenumărate ale locuitorilor zonei, instanța decide suspendarea lucrărilor, însă constructorul, știindu-se tare și bine acoperit, face asta!
   Același Piedone Kitsch, doctor în prost gust, permise auto și închis ochii, a permis unui alt dezvoltator să „dezvolte” un fost WC public până nivelul de bloc de locuințe P+4! Dar nu numai atât, același personaj a dat bun de lucru unora așișderea lui și pe dealul Văcărești, una dintre puținele zone verzi din jurul Pieței Sudului, acesta ridicând acolo o serie de „bordeie” sărace:

  
 
   Pentru cine nu a trecut prin zonă, putem adăuga că respectivul mastodont „mușcă” din trotuarul Căii Văcărești, nu are nici o legătură cu regimul de înălțime al zonei, a fost ridicat prin defrișarea unei zone întinse de teren și săparea întregului deal: pentru că nu era suficient, respectivul bloc, nu este singur, în spatele lui, pe ascuns, ridicându-se deja într-o maximă înghesuială și alte clădiri!
 
 
   Dacă în zona Timpuri Noi, acolo unde fosta uzină (Lemaître, he, he, ce vremuri!) ajunsă în paragină devenise un pericol nu putem decât să salutăm igienizarea prin construirea unui ansamblu rezidențial și de birouri
 
 
pe Calea Văcărești nu am înțeles nici momentul, nici scopul și nici rostul hotărârii primăriei și a dpmnului Kitsch! Cu atât mai mult nu înțelegem liniștea suspectă pe care o simțim din direcția ONG-urilor care fac de obicei spume la gură pentru câinii vagabonzi sau din partea isterizaților susținători ai imbecilității numite Delta Văcărești: pentru animale orice, pentru oameni nimic?
 
   Da, recunosc că am o slăbiciune pentru piedone Kitsch, slăbiciune venită probabil din posibilitatea acestui facil joc de cuvinte, recunosc și nu am ce face: și voi continua să scriu despre analfabetul cu multe permise de conducere până în ziua în care va rămâne definitivă sentința în dosarul privind anii lui la primărie!
   Nu este vinovat pentru Colectiv, acolo unde a plătit ca prostu` ... nu este vinovat prin comparație cu ce a făcut pe moșia personală sector patru, mână în mână cu un oprescu și cu alții ca el!
 
   Ω
 
   Vin așadar alegerile: să mergem la vot?
   A apărut casetuța cu „nu sunt de acord cu nimeni”?
   Nu? Păi, atunci, pe cine să alegem?
   ȘI DE CE?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu