Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 iunie 2016

Un Titanic demn de milă

   Colapsul unui gigant


   Să ni-l amintim pe Leonardo DiCaprio în atitudinea lui de Hristos răstignit la prova faimoasei nave, să ne-o mintim și pe „dulcea și suava” Kate Winslet spunându-i din barcă „Adio”, să ne răsune în urechi interpretarea faimosului „My heart will go on” ... împrejurul nostru să nu ne închipuim a exista altceva decât muzică, valuri foșnitoare, cucoane elegante cu pălării enorme și boieri cu maniere alese oferindu-le brațul sau pur și simplu alegând să se sinucidă pentru ca ele să ocupe unul dintre ultimele locuri în barca salvatoare ...
   Și dintr-o dată apare chipul de bulldog izbit de camion al lui Vasile Blaga, trântindu-ne în față cea mai mare minciună de la discursurile pseudo președintelui geoană și până astăzi: înfrângerea jenantă de la locale a fost cea mai mare victorie a liberalilor de după `90! Vine apoi și fals suava Gorghiu cu aceeași poveste și se miră că am prins-o cu rața-n gură!
   În fundalul declarațiilor celor doi răsună obsedant altceva, iar vasul se scufundă în bulbuci lipsiți de glorie și măreție!

   Ce s-a întâmplat oare cu Titanicul dreptei?
   De ce s-a izbit el?
   Cum de se scufundă?

   Ancheta ne dă răspunsuri simple la aceste întrebări ce par complicate!
   Titanicul acesta din carton a fost convins ca și faimosu-i predecesor maritim că este imposibil de scufundat, că reprezintă obligatoriu viitorul navigației politice românești și că nimeni și nimic nu-l poate atinge! Asta au crezut constructorii și proprietarii lui, drept care, ca în orice firmă particulară, patronul a numit un om la comandă (Iohannis pe Gorghiu) pe niște criterii numai de el știute, comandandul și-a luat un secund nu pentru că este bun în meserie ci pentru că cere leafă mai mică și ... și au plecat la drum!
   Faptul că se scufundă accelerat nu este rezultatul izbirii iceberg-ului numit PSD, ci este urmare a autoinundării datorate incompetenței, infatuării și rupturii conducerii de realitățile Mării Roșii a politicii românești actuale!
   Într-adevăr Blaga merită răstignit și nici Gorghiu nu ar trebui să aibă asigurat un loc în barca salvatoare ce se va găsi probabil la Cotroceni: cei doi, aflați la comanda dreptei „prin numire”, în loc să profite de momentul excepțional în care se află (președinte favorabil, guvern de tehnocrați favorabil, parlament plictisit favorabil) s-au bucurat să-și ia salariile lună de lună, convinși că badea Gheorghe și țața Leana vor pricepe ceva din discursurile lor paralele la realitate!

   În acest moment, dreapta românească a reușit să se mai tragă încă odată la suprafață, agățată de un fir de pai: dacă nu se salvează nici acum, partidul istoric va intra în istorie și va lăsa locul unuia nou nouț, fără trecut dar cu viitor!

   Ω

   Iată deci, filmul prost al accidentului preconizat de toată lumea cu cât de puțină minte, iată tragicomedia unei scufundări așteptate!
   PENTRU BLAGA ȘI GORGHIU
NU, NU ESTE CEL MAI BUN SCOR AL DREPTEI, INDIFERENT CUM RĂSUCIȚI VOI STATISTICILE, NU ESTE DECÂT UN FIASCO POLITIC ȘI, CE ESTE MAI GRAV PENTRU VOI ȘI IDEEA DE „DREAPTĂ POLITICĂ ROMÂNEASCĂ”
NICI MĂCAR NU V-AȚI SCUFUNDAT ÎN MAREA ROȘIE:
AȚI EȘUAT!
LAMENTABIL! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu