Faceți căutări pe acest blog

luni, 27 iunie 2016

DEMOCRAȚIE = drepturi și obligații egale pentru toți, privilegii pentru nimeni!

  


   Asta ar putea fi cea mai simplă definiție a democrației moderne. Spun moderne, pentru a nu fi confundată cu democrația militară sau cu cea a plebeilor romani.
   Așadar, să vedem cum stăm: drepturi și obligații egale pentru toți cetățenii, proporțional cu vârsta lor, cu sexul lor, cu posibilitățile lor financiare; privilegii pentru nimeni, adică, indiferent de poziția ocupată, toți se supun acelorași legi, acelorași obligații ...
   Vedem acum că parlamentul României, chiar dacă nu a reușit până acum să omoare complet și definitiv ideea de democrație, lucrează la asta cu sârg!
   Altfel cum s-ar explica legea specială care acordă aleșilor locali pensii speciale?
   Ce au special aleșii locali?
   Ce au ei mai special decât un medic?
   Sau decât un strungar?
   Ori decât un sculer matrițer?
   De ce un ales local trebuie să aibă o bătrânețe liniștită și asigurată DE STAT, iar toți ceilalți sunt obligați să se gândească la tot felul de piloni și alte artificii în timp ce sistemul public de pensii este în genunchi și cu un deficit de multe miliarde?
   De ce sistemul politic românesc permite asemenea glume proaste pe spatele cetățeanului?
   De ce așa zișii noștri reprezentanți mai sunt acolo, în dealul Uranus, îmbrăcați toți în costume bleumarin, cu cravate standard și aroganță ieșită din comun?
   Acum este nevoie de o mișcare de protest, nu după alegeri plângând că nu ne-au lăsat să votăm!
„Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.”
   Se spune că aceste cuvinte i-ar aparține lui Mark Twain: sincer să fiu, habar n-am și, cu toate că nu sunt în stilul lui (sau nu mi se pare mie) sunt de acord cu ideea 100%! În România, din păcate, democrația încă nu există, ea încă nu s-a născut, așa că lucrurile trebuie făcute încă odată cu parul: nimeni din clasa politică nu va dori schimbarea actualelor legi care sunt strâmbe pentru 19 sau 20 de milioane de români și perfecte pentru câteva mii de politicieni, nimeni din clasa politică nu va mișca nici măcar un deget pentru bunăstarea populației, nimeni din clasa politică nu ne privește altfel decât ca pe niște sclavi!
   Așa cum ieșirea în stradă după tragedia de la Colectiv a dus la schimbări politice, la fel trebuie să se întâmple și acum: democrația noastră reprezentativă nu funcționează, ea trebuie schimbată cu democrația directă a șutului în CUR!

   Ω

   Cururi de luat la șuturi sunt destule iar noi suntem suficienți pentru ele: este timpul s-o facem ... sau ne vor tăia și picioarele!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu