Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 15 iunie 2016

Marsilia rusofilă?

   Suntem mai proști?



   Englezii, în buna tradiție istorică ce înșiră amintiri de la Crecy, Azincourt, Somme sau Dunkerque, crezându-se din nou pe Heysel au dat atacul la distracție și bună dispoziție: berea, bătrâna și buna bere, această minunată băutură non alccolică și răcoritoare a fost și ea prezentă în cantități uriașe! Cine a văzut Football factory, This is England sau altele asememea vor înțelege mult mai bine ce vreau să spun ...
   Suporterii ruși (fanii pentru cunoscători!) și-au spus că ei sunt mai tot timpul singuri împotriva tuturor, așa că au fost la un pas să arboreze drapelul tricolor deasupra Marsiliei și să ceară alipirea cartierului vechiului port la Maica Rusie! Într-un târziu, realizând că nu-i Crimeea, că tricolorul lor poartă aceleași trei culori și că președintele etern Putin nu le-a cerut-o (încă), s-au mulțumit cu prezentarea de armament ultramodern la parada ce a avut loc pe stadionul din încă franceza localitate!
   Polonezii și-au dat seama că au ceva de împărțit cu nord irlandezii!
   Nord irlandezii și-au amintit de ura de veacuri pe care o poartă albanezilor!
   Albanezii, simțindu-se frați buni cu sârbii, au sărit la gâtul francezilor!
   Francezii, fraternizând cu englezii, au atacat poliția care abia se aliase cu elvețienii (nu cu garda pontificală, să fim bine înțeleși), dar elvețienii au fost puți la pământ de intervenția islandezilor care ...
   Vi se pare o nebunie?
   Se poate, dar lucrurile au ajuns într-un punct în care fotbalul nu mai contează, campionatul european nemaifiind decât un pretext pentru întrunirea celor mai murdare sentimente și caractere în același loc!
   Și românii?
   Românii au fost cuminți la festivitatea de deschidere, au primit felicitările organizatorilor și au dat un exemplu de civilizație și bună creștere: bravo lor!

   Ω

   Asta până zilele trecute, când amorezații de fotbal cu mintea cât un becal s-au întâlnit cu cei al căror ideal dă din coadă și se linge pe ... unde apucă: și dă-i i bate-te, și dă-te în spectacol și fă-te de râs și fă-ne de râs!
   Păi, dacă toți s-au bătut ca chiorii, ei sunt mai proști?

   P.S. A propos de măsurile de siguranță: mai mare râsul, rușii au reușit să introducă pe stadion un adevărat aruncător de grenade iar autoritățile se laudă cu duritatea controalelor de la intrare! Să ne și să îi ferească Dumnezeu pe cei prezenți ca teroriștii să fi pregătit cu adevărat ceva, că jale mare va fi!
   Până atunci, noi să ne întrebăm în ce a fost transformat sportul de mercantilismul vremurilor moderne!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu