Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 iunie 2016

Legalizarea discriminarii

   Nu iese fum fără țigări


   Prost făcuta lege antifumat își arată roadele: scăderi dramatice ale vânzărilor restaurantelor, cluburilor și barurilor, împărțirea arbitrară a angajaților în fumători și ne, etc, etc.
   Însă, dincolo de aceste aspecte, marea problemă este că legea nu este
ANTIFUMAT
ci
ANTIFUMĂTOR!

   Legea aceasta, trântită nouă în cap pentru că așa este moda prin vest, nu descurajează fumatul ci pedepsește fumătorul, generând abuzuri și dezlegând mâinile unor șefi cu polițe de plătit (asta v-o spune un nefumător): sunt mulți șefii aceia care calculează cât timp se consumă până la locul de fumat (dus/întors) plus cele circa zece minute acordate viciului, sunt mulți cei care fac aceste lucruri fumând pe ascuns în birou!
   Să fim sinceri, povestea cu fumatul ține de modă, astfel că în anii `30 orice famme fatale trebuia musai să tragă languros dintr-o instalație portțigaret + țigaretă pentru a părea și mai fatală, iar bărbatul nu era bărbat dacă nu fuma! Moda aceasta s-a schimbat în timpul ultimei generații urmare a luptei politice dintre Republicanii și Democrații americani, Democrații încercând (și reușind) să zgâlțâie bine baza economică a adversarilor susținuți până atunci puternic de către producătorii de tutun! Din punctul de vedere al sănătății, grija guvernelor este de fapt falsă, atâta timp cât circulația auto produce noxe incomparabil mai multe și mai nocive decât arderea tutunului!
   Nu în ultimul rând, trebuie spus că nicotina are un rol benefic asupra sistemului nervos uman ... dar acest lucru nu contează!

   Așadar, să revenim la țigările noastre ... legea concepută pentru a fi în rândul lumii, aplicată așișderea, în loc să producă efecte pozitive, aduce cu sine situații penibile sau hilare: nu ai voie să fumezi în stația transportului în comun, nu ai voie să fumezi într-un automobil luat în leasing, nu ai voie să faci reclamă produselor din tutun (dimineața la ora nouă pot vedea însă liniștit reclamă la bere, că doar berea-i suc!) și, mă întreb serios când mi se va interzice să mă gândesc la țigări!

   Trec zilnic pe lângă fumătorii din instituția în care lucrez și îmi dau seama cât de discriminați sunt: au ajuns un fel de oaie neagră sau „AȘA NU”, au ajuns cu siguranță DISCRIMINAȚI absurd și inutil în baza unei legi imbecile, făcute împotriva omului și nu pentru el! Este o formă de discriminare care ia locul celei rasiale sau sexuale, este o prostie și o idioțenie care pune în mâna oricărui dobitoc un instrument cu care poate stresa permanent angajații!

   Ω

   Dacă doriți atât de mult însănătoșirea poporului român, declarați produsele din tutun ilegale, opriți-le comercializarea, puneți-le în rândul drogurilor și cu asta basta, cei mai mulți se vor lăsa!
   Însă, atâta timp cât statul permite vânzarea țigărilor și chiar accizează din plin aceste produse, să facă bine și să regândească legea care creează inegalități pe baza celui mai banal și comun viciu!
   P.S. Dacă dependenții de droguri primesc gratuit seringi și ace, vor primi și fumătorii gratuit brichete?
   Sau măcar chibrituri? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu