Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 iunie 2016

Inundația ca agent sanitar

   Două fluvii


   Am văzut zilele trecute la știri că Parisul este sub amenințarea Senei, nivelul apelor fluviului apropiindu-se de cote istorice: la Louvre se pun obiectele la adăpost, la Orsay la fel. Oamenii deja afectați de inundații privesc situația cu calm și fără să se dea cu capul de pereți, însemnând asta că sistemul de asigurări funcționează corect și la timp, fără ca populația să fie nevoită să stea cu mâna întinsă la bunăvoința vreunui guvern populist!

   Tot la știri, văd și ascult uluit că la Galați, Dunărea nu amenință orașul cu ape prea mari ci cu gunoaie: mai scurt spus, ploile abundente din ultima perioadă au cărat în albiile râurilor ce-au găsit pe unde au trecut, râurile mici au dus la rândul lor apele în râurile mari, iar acestea s-au vărsat ca proastele în Dunăre! Și zic ca proastele pentru că au făcut-o așa cum le-a venit mai ușor, adică împreună cu toată mizeria adunată de pe unde a plouat mai mult, mizerie pe care nu au binevoit s-o lase pe undeva pe drum (ca o paranteză, îi transmitem „domnului”   de la Apele Române sau de la ce-o fi fost el, că Dunărea și toate râurile au maluri și nu versanți și chiar dacă exprimarea i se pare a fi mai prețioasă, este doar greșită)! 

   Ce putem observa noi de aici?
   Noi de aici observăm că atunci când Mama Natură vrea, nici o lucrare omenească nu-i stă-n cale, fie ea americană nemțească, franțuzească sau japoneză, observăm că dacă Mama Natură poftește, mătură de pe fața pământului tot ce-i făcut de om!

   Ω

   Mai puțin gunoaiele pe care dacă nu le găsește, nu le cară:
ÎN NICI UNA DINTRE IMAGINILE TRANSMISE DE LA PARIS NU AM VĂZUT APA SENEI MURDARĂ, NU AM VĂZUT NICI MĂCAR O HÂRTIE,
ÎN TIMP CE GALAȚIUL ARE PE FALEZĂ UN ADEVĂRAT FOCAR DE INFECȚIE FORMAT DIN MUNȚII DE GUNOAIE CĂRAȚI DE DUNĂRE!

IATĂ ÎNCĂ O DIFERENȚĂ ÎNTRE CELE DOUĂ FLUVII!
NUMAI ÎNTRE FLUVII? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu