Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 29 iunie 2016

Lăcomia hienelor

   O familie de necrofagi


   Nu este un secret pentru nimeni, sau nu ar trebui să fie, faptul că ce nu este construit pe o fundație solidă se prăbușește mai devreme sau mai târziu! Am mai văzut imperii clădite pe o „solidă” fundație din hârtii și afaceri cu statul făcându-se una cu pământul atunci când vânticelul politicii a bătut din sens contrar celui așteptat, am văzut un Ilie Alexandru și mulți alții ca el și, bineînțeles, vom mai vedea: dar acum, sub nasul statului român, acest stat „de oameni iubitor”, se petrece o tragedie de proporții biblice: familia adamescu, după ce a pus pe butuci cam toate afacerile pe care a pus mâna, începând cu Astra Asigurări, trecând prin Hotelul Rex din Mamaia și jucându-se cu fotbalul de la Oțelul Galați, a simțit apropiindu-se funia de par! Iar în momentul imediat următor arestării tatălui, fiul a început lichidarea afacerilor familiei, urmărind probabil „externalizarea” banilor astfel obținuți și punerea familiei sub un adăpost cât mai sigur! Altfel, cum ar mai putea un rani pseudo adamescu să facă pe playboy-ul pe la Monte Carlo? Este sigur că băieții au nevoie de bani, iar acești bani sunt obținuți prin masacrarea afacerilor familiei, afaceri obținute de multe ori în mod cel puțin ciudat și fără urmă de milă sau compasiune pentru mii și mii de români ce rămân fără sursă de venit, urmând a îngroșa rândurile șomerilor ce vor aștepta ajutorul de la stat, grevând și mai mult bugetul asigurărilor!
   Este absolut de necrezut că în timp ce statul pedepsește cu o mână un personaj, îl lasă totuși cu cealaltă să-și facă de cap lichidând afaceri de sute de milioane de € și scoțând banii din țară! Este deja o problemă socială ceea ce se petrece acum (sau tinde să devină), iar autoritățile române ar trebui să intervină și să blocheze lichidarea afacerilor familiei specializate în faliment și insolvență, măcar până la recuperarea prejudiciilor masive provocate de așa zisele afaceri!

   Pentru cine nu crede că familia este specializată în omorât afaceri și vândut pielea de pe cadavre, punem o singură întrebare: când au citit dumnealor ultima dată România Liberă?
   Când?
   Pentru că ziarul, cu numele continuă să mai existe ... dar numai cu numele: a fost ucis și făcut bani, rămânând din el, numai o fițuică oarecare!
   Vrea statul român să lase familia să „asigure” unor mii de români aceeași soartă ca a celor două treimi dintre ziariștii de la RL dați afară pentru „eficientizarea ziarului”?
   Atunci să închidă ochii și să lase ca pentru câțiva ani de pușcărie să iasă din țară sute de milioane de € și să se mai și pricopsească cu mii de șomeri!
   Dacă nu vrea, este suficient să urmărească ce se petrece cu firmele familiei, inclusiv cu magazinul Unirea!
   Sau cu Inter-ul ... ori cu toate celelalte pe care EI le închid acum, sperând să poată fugi cu banii!
   Ori, pentru cunoscători, cum s-au petrecut lucrurile cu hotelul Lido și banii scurși astfel în Olanda!
   Vom vedea ce va hotărî iubitul nostru stat care trebuie să-și protejeze cetățenii: va prinde hoțul la timp, sau va umbla din nou cu cereri de extrădare?



   Ω



   Pentru că povestea care spune că cei doi (tatăl și fiul) nu se înțeleg și că în sfârșit fiul, scăpat de tutela tatălui face numai prostii, este doar o poveste de adormit copiii: membrii familiei execută un plan de salvare conceput din timp, un plan început cu tentativa de adăpostire a unei părți a averii ca datorii în urma unui proces de așa zis divorț (tentativă blocată la timp de justiția ce a refuzat să creadă că „doamna” merită atâtea sute de milioane doar ca urmare a căsătoriei - biata de ea!) și dacă nu sunt împiedicați în timp util vor vinde și locurile de veci cu tot cu morții din ele înainte de a face duios cu mâna unui stat care pare a fi interesat doar să nu se intereseze de interesele și soarta a mii de oameni și sute de milioane de €!
DIN NOU ADAMEȘTII VOR TRAGE O ȚEAPĂ?
SAU (ÎN SFÂRȘIT) VA AVEA CINEVA AC DE COJOCUL LOR
ȘI-I VA ÎMPIEDICA SĂ PROCEDEZE CA CEI MAI ORDINARI HOȚI,
ADICĂ SĂ FUGĂ CU BANII?
VOM VEDEA ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu