Faceți căutări pe acest blog

vineri, 24 iunie 2016

Shock

   Regatul unit a hotărât:
RĂMÂNE UNIT EL CU EL ȘI CU NIMENI ALTCINEVA!
   Sper că hotărârea britanicilor nu este un șoc pentru birocrația conducătoare a Uniunii Europene și că se pregătiseră dumnealor și pentru așa ceva.
   Interesant este faptul că gestul UK nu este perceput ca unul de secesiune ci, mai curând, ca unul de revoltă la adresa modului funcționăresc și absurd în care este condusă instituția europeană, ca o manifestare a nemulțumirii cetățeanului de rând căruia UE nu i-a adus nimic bun și care nu înțelege filosofia mâinii de lucru ieftine și libera circulație a mărfurilor și capitalurilor: adică, dacă părinților lor le-a fost bine așa cum erau ei, de ce să nu le fie și lor și, mai ales, de ce să schimbe acea stare de lucruri! Cam ca parlamentul României, dar în bine, nu în rău!
   În concluzie, avionul european, supraîncărcat cu estici clandestini și-a pierdut un motor: chiar unul important!
   Va mai ajunge la destinație?


   Ω


   Acum trebuie cântărit bine modul în care politica europeană va atenua șocul ieșirii UK - dacă va putea - și felul în care contribuția directă și indirectă a regatului va putea fi distribuită celorlalți membri.
   POATE CINEVA DE LA BRUXELLES VA ÎNȚELEGE NEMULȚUMIRILE LEGATE DE FELUL ÎN CARE STATUL ACESTA SUBJUGAT FUNCȚIONARILOR ESTE CONDUS DE (ACUM) 27 DE CAPETE DIFERITE, POATE CINEVA VA PRICEPE ÎN SFÂRȘIT CĂ NU ESTE SUFICIENT SĂ DAI UN UCAZ CARE HOTĂRĂȘTE CĂ NOI TOȚI SUNTEM EUROPENI PENTRU CA ACEST LUCRU SĂ SE ȘI ÎNTÂMPLE!
   ȘI ȘTIȚI DE CE?
   PENTRU CĂ DUPĂ CE-I ADUN TOVARĂȘULUI MEU EUROPEN DIN FRANȚA/GERMANIA/OLANDA GUNOIUL DE LA UȘĂ, ÎNCETEZ SĂ MAI FIU CETĂȚEAN UE ȘI REDEVIN UN ESTIC DE CARE-I BINE SĂ-ȚI FEREȘTI BUZUNARELE!
   Britanicul, obișnuit cu sistemul democratic, înțelege să-și spună părerea și mai mult de atât, se așteaptă ca politicul să și țină cont de asta: 
PARLAMENT CU CEL MULT 300 DE MEMBRI?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu