Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 iunie 2018

Aveți răbdare, nu vă bucurați! Nu încă ...

   Ieri, după o mult prea lungă așteptare, am aflat sentința în cazul dragnea/protecția copilului Teleorman: unii s-au bucurat, alții și-au văzut de piață, etc, etc. Pentru cei care s-au bucurat am câteva vorbe, vorbe legate nu de posibilele modificări ale legilor privind abuzul în serviciu sau instigarea la abuz, ci de evidențe strigătoare la cer! Așa cum spuneam, modificarea legilor nu mă interesează, deoarece mă aștept ca în forma nou viitor adoptată de pesede, fapta incriminată în cazul dragnea să fie recompensată de statul român cu o diplomă de merit și o scutire de impozit pe zece ani ... mă interesează ceva ce deja se petrece:
Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman - 3 ani, 7 luni, 20 de zile cu executare din care se scade arestul preventiv și arestul la domiciliu: 
avea o pedeapsă cu suspendare în alt dosar.
   Aveți dumneavoastră idee despre ce „alt dosar” este vorba în cazul alesei alesu? Probabil că nu, așa că, dacă nu aveți răbdare să citiți tot, vă spun eu în rezumat - femeia, sub ochii vigilentelor autorități teleormănene, a dat copii în adopție, a luat șpăgi, a folosit mașinile instituției, a angajat pe cine a vrut și pe cine nu, a trimis oamenii la muncă unde a poftit, a pus angajații să întocmească devize și deconturi fictive ... adică s-a comportat așa cum a văzut că fac și șefii mai mari decât ea! 

   „Potrivit primelor date ale DNA, Alesu ar fi făcut intervenţii şi la colegii de la DGASPC Ilfov pentru a favoriza o familie care voia să adopte un copil. Procurorii DNA aveau date că era vorba de urgentarea procedurilor de adopţii, dar şi în vederea iniţierii unor demersuri pentru compatibilizarea minorilor instituţionalizaţi. Ea ar fi cerut unor familii suma de 1.000 de euro pentru acest serviciu. Favorizări la adopţii Potrivit sesizării DNA, Floarea Alesu ar fi soluţionat favorabil mai multe cereri de la o familie care voiau să adopte un copil, în sensul în sensul că etapele premergătoare încredinţării spre adopţie a unei fete au fost parcurse cu încălcarea cadrului legal în materie. Directoarea ar fi furnizat acestei familii date privind identitatea mai multor minori instituţionalizaţi, dosarul medical al copiilor şi istoricul medical al părinţilor. Pe 16 august 2011, Alesu ar fi intermediat chiar o întâlnire între această familie şi un copil, în absenţa psihologului.
   Ea ar fi făcut apoi intervenţii la adresa unor subordonaţi, psiholog şi asistent social, pentru urgentarea întocmirii documentaţiei de compatibilizare – adopţie a fetei.

   În decembrie 2013, procurorii DNA au primt noi informaţii despre Floarea Alesu. Şefa DGPASPC Teleorman, „în schimbul obţinerii unor sume de bani şi avantaje cu caracter patrimonial, ar fi continuat să se implice în acţiuni de favorizare a unor familii atât anterior, cât şi pe parcursul derulării procedurilor de adopţie, sens în care pretinde şi primeşte de la membrii familiilor interesate în adoptarea unor copii instituţionalizaţi, diferite foloase sau sume de bani”. Printre altele, era vorba şi de o familie, aflată în relaţii de amiciţie cu unul dintre şefii Oficiului Român pentru Adopţii. Ea i-ar fi favorizat că obţină mai repede spre adopţie un copil. Primul pas era acela de a depune documentaţia necesară atestării ca familie aptă pentru adopţie. Pentru a îndeplinii condiţiile de atestare ca familie aptă pentru adopţie, de către DGASPC Teleorman, familia şi-a stabilit domiciliul în Zimnicea, într-un imobil deţinut în proprietate de către primarul localităţii.   
  
   Ulterior, pentru a urgenta adopţia, ea a solicitat suspendarea demersurilor ce vizau atestarea ca familie aptă pentru adopţie şi a optat pentru iniţierea de măsuri în vederea instituirii plasamentului unui minor. Un apropiat al Florei Alesu chiar a găsit o femeie gravidă, care era dispusă să renunţe la drepturile maternale. Planul era ca acest copil să ajungă la familia favorizată de Alesu. Viitoarea mamă şi-a mutat formal domiciliul în Alexandria, în casa şoferului Floarei Alesu. Motivul: copilul urma să fie instituţionalizat la nivelul DGASPC Teleorman, iar plasamentul acestuia să se realizeze în regim de urgenţă. Copilul urma să fie dat direct în plasament  familiei favorizate. Fapt care s-a şi întâmplat. Procurorii DNA aveau infomaţii că Floarea Alesu ar fi primti 2.000 de euro pentru serviciile sale. Angajaţii fantomă În paralel cu informaţiile despre aceste adopţii, procurorii DNA au primit, tot în decembrie 2013, informaţii privind angajarea fictivă a patru persoane la DGASPC. Două dintre acestea erau cele două membre ale PSD Teleorman, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Alte două angajate erau nepoata Floarei Alesu – care lucre ca reporter la o publicaţie locală şi deţinea şi un cabinet psihologic, şi un medic stomatolog, care era într-un cerc de cunoştinţe ale şefei DGASPC. În martie 2014, procurorii DNA au primit noi infomaţii despre Floarea Alesu, în sensul că aceasta menţine illegal mai multe persoane  în posturi pe ştatul de funcţii al DGASPC Teleorman. Ea ar fi dat ordine unor subordonaţi să organizes un concurs pentru ocuparea unor posturi vacante aflate în organigrama instituţiei fără respectarea dispoziţiilor legale în materie. Era vorba de favorizarea unor persoane la aceste concursuri. Floarea Alesu ar fi cerut şoferilor instituţiei să întocmească în fals foi de parcurs, inclusiv pentru autoturismele care nu mai funcţionează şi nu mai au inspecţie tehnică valabilă din anul 2008. Era vorba de falsificarea mai multor deconturi. Petreceri la Ruse O altă infomaţie: DGASPC a plătit contravaloarea cursurilor de master urmate la Universitatea Valahia de ginerele Floarei Alesu, persoană care nu a fost niciodată angajat al DGASPC Teleorman. Un alt fir al anchetei, DGASPC achizţiona la preţuri supraevaluate de la o societate comercială.

   De asemenea, Alesu Floarea „utilizează în mod nelegal autoturismul şi carburantul instituţiei pentru a se deplasa zilnic de la domiciliu, situat în municipiul Roşiri de Vede, la locul de muncă din municipiul Alexandria şi înapoi”. „De asemenea, utilizând bani publici din cadrul instituţiei pe care o conduce, Alesu Floarea şi-a serbat ziua de naştere la un restaurant situat în oraşul Ruse din Bulgaria, iar angajaţii DGASPC , participanţi la petrecerea organizată, au fost pontaţi ca fiind prezenţi la serviciu şi salarizaţi, în condiţiile în care nu au fost prezenţi la serviciu”, arată DNA în rechizitoriu. Toate aceste sesizări au fost reunite într-un singur dosar. Primul dosar Pe 11 iulie 2014, Floarea Alesu a fost pusă sub control judiciar pentru abuz în serviciu în formă continuată şi  instigare la fals intelectual în formă continuată. În acelaşi dosar au fost puşi sub acuzare mai mulţi dircetori şi angajaţi din subordine. O parte din această anchetă a dus la rechizitoriul în cazul lui Liviu Dragnea. Al doilea dosar Pe 26 august 2014, Floarea Alesu a fost reţinută pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Ea ar fi a primit de o persoană denunţătoare suma de 10.000 lei şi o bijuterie din aur (lănţişor din aur cu pandantiv, în valoarea de 757,97 lei), promiţând în schimb să-şi folosească influenţa derivând din funcţia de director general al DGASPC Teleorman şi să intervină pe lângă membrii comisiilor desemnate pentru examinarea candidaţilor înscrişi la concursurile pentru ocuparea unui post de inspector (la proba scrisă, respectiv interviu), organizate de DGASPCTeleorman, în lunile mai şi iulie 2014, astfel încât fiica denunţătoarei să fie admisă în vederea ocupării postului scos la concurs.

   Adică, ce a văzut, aia a făcut, fiind și ea, cu chipu-i lombrosian un stăpân în județul ei!
   Acum tragem și primul semnal de alarmă:
PENTRU TOATĂ ACEASTĂ ÎNȘIRUIRE MACABRĂ DE ILEGALITĂȚI alesu S-A ALES CU UN RAHAT DE PEDEAPSĂ CU SUSPENDARE, ÎN LOC SĂ FIE SCOASĂ ÎN PIAȚA PUBLICĂ ȘI HUIDUITĂ?
   Este clar că ceea ce vedem noi la centru (București și marile orașe) este nimic față de ce se întâmplă în țară, acolo unde privilegiile au devenit obișnuință!

   Al doilea semnal de alarmă trebuie să fie modul în care au votat cei trei judecători sentința în special în cazul dragnea: doi la unu! Așadar, a fost la un pas ca INAMICUL PUBLIC NUMĂRUL UNU să fie declarat nevinovat și să ne râdă în nas! De ce este posibil ca probele din dosar să fie, să poată fi interpretate atât de diferit în aceeași speță? Ăsta ar fi un lucru care ar merita lămurit, pentru că în viitor poate aduce mari și neplăcute surprize!

   Ω

   Nu mă aștept ca dragnea să nu scape, nu mă aștept ca susținătorii de tipul „și ce dacă a furat ... și eu am furat!” să-l scape din brațe, nu mă aștept ca mâncătorii de ajutoare sociale să capete brusc conștiință, dar mă aștept ca opoziția să se trezească odată 
„DIN SOMNUL CEL DE MOARTE”!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu